Comitè Català per la carta de la terra

Pineda de Mar es va adherir l’any 2000 al “Comitè Català per la Carta de la Terra”, aquesta adhesió implica assumir el contingut de la “Carta de la Terra”, document elaborat en el marc de la Cimera de Río, l’objectiu es definir i posar en pràctica, des de Catalunya, uns valors universals inclusius que ajudin a capgirar les direccions clarament negatives de molts aspectes del desenvolupament actual de la vida humana sobre la terra (pobresa, fam, degradació ambiental, etc).

Antecedents

L’any 1987, la Comissió Mundial per a l’Ambient i desenvolupament de les Nacions Unides va fer una crida per la creació d’una carta que tingues els principis fonamentals pel desenvolupament sostenible. La redacció de la Carta de la Terra va ser uns dels assumptes inclosos a la Cimera de Río l’any 1992.

Amb el llançament oficial de la Carta de la Terra al Palau de la Pau a La Haya el 29 de juny del 2000, es va iniciar una nova fase per la Iniciativa. La missió de la Iniciativa es establir una base ètica sòlida per la social global emergent i ajudar a crear un mon sostenible basat en el respecte per la natura, els drets humans universals, la justicia i la cultura de la pau.

Per més informació visitar www.unescocat.org