Activitats

Durant tot l'any, i coincidint amb certes dates marcades al calendari, a Pineda s'hi celebren un munt d'activitats i actes oberts a la participació de tothom.

Carnestoltes

A Pineda, el Carnestoltes arriba acompanyat per una sèrie de personatges que el seguiran durant totes les celebracions. Al llarg de la setmana, la gresca i la disbauxa prenen escoles, carrers i places. El dissabte a la tarda es fa la rua infantil pels carrers de Poblenou, i el diumenge al matí, la rua de Carnestoltes tradicional que recorre els carrers del centre de la ciutat, on hi participen més d'un miler de persones i desenes de carrosses. És una de les més importants de la comarca. L'enterrament de la sardina, el dimecres de cendra, amb sardinada i ball al pati de Can Comas, posa el punt i final al Carnestoltes i dona inici a la Quaresma.


Sant Jordi

Amb motiu de la festivitat de Sant Jordi, la Plaça de les Mèlies i la Plaça de Catalunya s’omplen de llibres i roses i es converteix en l’escenari de diverses activitats tradicionals i foment de la lectura.


Fira d’Entitats

Des de l'any 1998 la Plaça de les Mèlies acull la Fira d'Entitats el darrer cap de setmana de maig. Va començar com a Festa de la Primavera però, mica en mica, va anar prenent força com a trobada d’entitats locals. Es tracta d'una fita on les entitats del municipi mostren les activitats que fan anualment i es relacionen i comparteixen projectes entre elles i amb els visitants.
La Fira d'Entitats no és només una bona ocasió per conèixer les entitats i les seves activitats. També és un bon moment per gaudir de la música en viu, de dansa, de masterclass de pràctiques esportives de moda, de mostra d’habilitats artesanals, de tastos gastronòmics i show cookings, de tallers de tota mena per als més petits, de xerrades sobre consum, reciclatge, fotografia o temàtiques que interessen als ciutadans... I moltes més activitats. La programació mostra cada any la fortalesa del teixit associatiu local i pretén donar un impuls a la participació.


Diada Nacional de Catalunya

Cada any per la Diada Nacional de Catalunya, l’ajuntament commemora aquesta celebració amb un acte institucional i una ofrena floral al monument de Rafael de Casanova situat al Passeig Marítim. L’acte central de la commemoració es l’ofrena floral d’entitats i ciutadania, seguit d’una vetllada de sardanes a la plaça del Mar.


Tots Sants, la Castanyada

Pineda de Mar celebra cada any aquesta festa tradicional de la mà de escoles, entitats i associacions de veïns, on les castanyes i els panellets són els principals protagonistes.


Barris

L’associacionisme veïnal i la participació ciutadana té presencia ens els diferents barris del municipi a través de l’organització d’activitats lúdiques, revetlles i festes populars, on els seus veïns són els protagonistes. Des de l’ajuntament es potencien aquestes activitats mitjançant l’atorgament de subvencions dineràries i en espècie per contribuir i fer possible la seva realització.


Marató TV3

Pineda de Mar mostra els seus valors solidaris participant cada mes de desembre en la Marató de TV3. Entitats, escoles, llars d’infants i altres participants duen a terme accions per la causa. Performances, concerts, exposicions, competicions esportives, mercats solidaris, xocolatades i d’altres activitats ajudaran a captar les aportacions dineràries de la ciutadania. L’Ajuntament, organitza també el mateix dia de la Marató una matinal a plaça de Les Mèlies, on participen diverses entitats i empreses del municipi convidant als visitants a gaudir de ball i música en viu i a participar en diversos sortejos que destinaran les seves recaptacions a la Marató.


Festa de Cap d’Any

El 31de desembre, la plaça de Catalunya es converteix en el punt d’eclosió veïnal del nou any. Música, cava i raïm per a una celebració comunitària de l’arribada de l’any nou. És el moment de compartir bons desitjos amb els veïns, si la Festa Major és la celebració per excel·lència de l’estiu, aquesta és la concentració veïnal més transversal de l’hivern.