Passejades per a la gent gran

Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament de Pineda de Mar participarà al Cicle de Passejades per a la Gent Gran impulsat per la Diputació de Barcelona en el que participen ja més de 70 municipis de la província.

És una activitat oberta, de caire gratuït, enfocada a persones que superen els 60 anys i que estiguin habituades a realitzar activitat física de manera regular. Les passejades estan adaptades a les possibilitats i les necessitats del col·lectiu de gent gran, són suaus i assequibles, i majoritàriament discorren per pistes forestals o camins de muntanya, reduint el màxim possible els trams urbans.

Generalment s'inicien a les 9 del matí i finalitzen a les 3 de la tarda, i es camina un total aproximat de 3-4 hores, amb distàncies que, en funció del desnivell i del recorregut de cada localització, es troben sempre entre els 6 i els 8 kilòmetres. Durant el recorregut es van realitzant diverses parades, algunes de caire cultural, natural o simplement per dosificar els esforços dels participants.

Els objectius d'aquesta activitat són oferir un element dinamitzador i motivacional, donar a conèixer diferents entorns geogràfics de la província i viure la natura de forma totalment adaptada a les possibilitats dels usuaris, motivar l'aprenentatge i l'intercanvi de coneixements sobre la natura, fomentar l'interès entre la gent gran per realitzar caminades amb certa regularitat, incidint en els hàbits saludables, i fomentar les relacions de grup i interpersonals en un ambient natural i adaptat a les necessitats de cadascú.

El cicle 2022-2023 començarà durant el mes de novembre i Pineda de Mar forma part d’un grup de 4 municipis d’arreu de la província. Cada municipi exercirà d’amfitrió en una ocasió i rebrà als altres 3 en una jornada dissenyada per donar a conèixer els espais naturals i culturals de cada territori als 3 grups de convidats, que estaran conformats per un màxim de 54 persones cadascú. 

Inscripcions

Des de les Regidories de Benestar Social i Esports de l’Ajuntament de Pineda de Mar, es farà arribar les inscripcions a través del Casal d’Avis de les Mèlies i del Casal d’Avis de Poblenou, on hauran d'adreçar-se tots aquells que vulguin participar per formalitzar la seva inscripció, dintre dels 30 dies anteriors a cada sortida i fins a exhaurir les places disponibles, tancant inscripcions 1 setmana abans de la data de la sortida.

L’equip bàsic que ha de portar cada participant és: roba còmoda, calçat adequat, gorra i ulleres de sol, 1 litre d’aigua, carmanyola per esmorzar i dinar (si s’escau), i bastons (opcionals).


Dades de contacte:

Adreça: Plaça Catalunya 1, 08397 Pineda de Mar

Telèfon: 93 767 15 60

Correu electrònic: esports@pinedademar.org

Cloenda Passejades.jpg

Arxius adjunts