Vies braves

Pineda de Mar compta amb dos itineraris marins senyalitzats, de 0.8 km i 0.5 km, destinats a la pràctica de la natació en aigües obertes i la immersió lleugera o snorkelling.

Es tracta de les Vies Braves, un projecte pioner al món que permet promocionar el territori i gaudir explorant el litoral des del mar de forma segura a través d’una xarxa d’itineraris marins paral·lels als camins de ronda de les comarques de Girona i Barcelona.

Les Vies Braves són una xarxa pública d’itineraris marins abalisats i destinats a la pràctica d’activitats esportives, lúdiques i pedagògiques. Pineda de Mar compta amb dues vies: la Via Brava Pins – Pescadors, de 0.5 km i d’una durada d’entre 13 i 22 minuts, i la Via Brava Poblenou – La Riera, de 0.8 km de recorregut, amb una durada d’entre 18 i 16 minuts i dificultat mitja.

Tant a la Platja dels Pins com a la Platja del Poblenou, els usuaris disposen d’uns plafons informatius amb les característiques de les vies, recomanacions d’ús, seguretat, biodiversitat i característiques del fons marí. Ambdues vies es poden practicar durant la temporada de bany (a partir del mes de juny) i estan destinades als usuaris que vulguin gaudir de l’esport i del mar.

Més d’1 km d’itineraris marins aptes per a tots els nedadors, siguin del nivell que siguin, per acollir diferents activitats, al llarg de l’estiu, destinades a fomentar la pràctica esportiva i recreativa al mar. A banda de la natació lliure i l’snorkelling, les activitats que s’hi ofereixen inclouen sortides guiades, modalitats de natació no competitives, sessions d’iniciació i perfeccionament de la natació o trobades per a fer operacions de neteja dels fons marins dels itineraris.

El calendari de les activitats programades a les Vies de Pineda de Mar es pot consultar aquí.

Pineda de Mar gaudeix del servei gratuït whatsapp Vies Braves amb un grup propi. En aquest enllaç hi ha tota la informació d’aquest servei gratuït: http://viesbraves.com/whatsapp-vies-braves/