Vols obrir un comerç?

Poder sou molts els que, en un moment o altre heu decidit, per raons ben diverses, obrir el vostre propi negoci. Una decisió prou important en la vida de qui ha pres aquesta decisió. Per això des del Centre Innova us ajudarem a iniciar aquest projecte i us assessorarem en els tràmits a realitzar.

Primer de tot, cal que tingueu una idea de negoci. La iniciativa o projecte de creació d’un comerç es genera a partir d’una idea inicial i una primera voluntat d’establir-se per compte propi. Ser comerciant és un ofici que cal aprendre i perfeccionar per tenir èxit, una base que caldrà tenir ben present.

Per a la planificació prèvia del comerç cal tenir en compte alguns aspectes com el producte o servei, el mercat a qui es dirigeix, els mecanismes de finançament, la forma jurídica, la ubicació...

L’elecció del local per instal·lar el negoci és una decisió bàsica, cal trobar la millor localització per garantir-ne l’èxit. Un factor importantíssim que cal tenir en compte és conèixer el flux de vianants que passen per davant del local.

Posar en marxa un nou negoci implica complir amb els requisits legals i obtenir una sèrie de permisos. Per afrontar amb garanties un procés que pot resultar complex, us recomanem que consulteu els passos a seguir i que us adreceu al Centre Innova per a més informació.

Abans d’obrir el vostre negoci heu de disposar de l’autorització municipal per legalitzar l’activitat i sol.licitar la llicència d’obres si necessiteu fer millores al local.

A l’obertura del comerç heu de fer la declaració censal – alta fiscal (model general i simplificat) de l’inici de l’activitat, us heu d’inscriure a la Tresoreria de la Seguretat Social i comunicar l’obertura.

 

*info ( link a punt 3 (Lourdes) 3. ETS O VOLS SER EMPRESARI?

***caldria vincular tb amb tràmits d’activitats