Volem una Pineda més verda i sostenible

Butlletí A prop núm. 65

Tothom és conscient dels grans problemes que genera el canvi climàtic i l’escalfament global. La sequera,  la contaminació,  la pujada dels preus de l’ energia, i  productes en general. 

I és per aquest motiu que cal fer una aposta per les polítiques verdes i cap a una transició ecològica,  perquè el futur serà verd o no serà.

Per aquest motiu des dels Comuns de Pineda com a partit verd hem fet una sèrie de propostes al govern municipal per aquest mandat per tal de que ha Pineda és facin polítiques verdes de veritat. 

  1. Instal·lar a tots els edificis municipals plaques solars  per tal de fer un estalvi i produir la nostra pròpia energia renovable. Com també impulsar la instal·lació de plaques solars als privats i industrials.

  2. Augmentar les zones verdes urbanes,  més accessibles i sostenibles. Pineda té moltes places i molts espais naturals. Cal plantar més vegetació autòctona  i protegir el medi natural. 

  3. Fer un canvi en la gestió del reciclatge, no pot ser que cada dia els contenidors estiguin plens. Hem de millorar la recollida amb més freqüència i més containers per tal de facilitar al ciutadà el reciclatge,  i com reciclar millor.

  4. Millorar la il·luminació en el nostre municipi, amb tecnologia LEED , més il·luminació i més estalvi energètic. 
  5. Naturalitzar la platja amb més vegetació per protegir el litoral. 

  6. Impuls de l’economia verda perquè serà el futur, creació  de riquesa i de llocs de treball, i per això cal modernitzar el polígon industrial per atraure a noves empreses, empreses digitals i sostenibles.

La implementació d’aquestes  polítiques verdes son  necessàries i  bones per  Pineda i el planeta.