Ajustar sí, ofegar no

Butlletí A prop núm. 65

Sabeu que l'IBI puja un 25% l'any vinent i els impostos un 18%

Diem NO a la pujada d'impostos a Pineda de Mar que proposa el PSC.

Defensem la nostra posició en contra argumentant que són mesures que no tenen en compte la realitat socioeconòmica del nostre poble.

Pineda, durant els darrers 4 anys ha ocupat l'últim lloc en el rànquing de renda per càpita de la Comarca del Maresme, només superat per Tordera l'any 2021.

Pineda basa la seva economia en el sector serveis, molt depenen de la temporalitat, fet que afecta negativament en els índexs d'atur. Altres poblacions properes tenen comportaments i índex similars com Tordera i Mataró, però n'hi ha d'altres que també basen la seva economia en el turisme, com Calella i Malgrat que presenten indicadors millors que Pineda.

Val a dir que Tordera puja un 2,6% l'Ibi, Malgrat un 7%, Calella un 6,7% i Mataró un 20% però repartit en els pròxims 4 anys. Junts va proposar al govern una pujada progressiva, com a Mataró, però el govern la va rebutjar. 

Sempre disposats a parlar de tots aquells temes que afecten la vida de les persones que vivim a Pineda, però el govern està disposat a parlar? Pel que s'ha pogut comprovar aquests darrers dies, sembla que no.

Pineda és un poble que pateix econòmicament, ho indiquen els pressupostos. Les partides que s'inverteixen en Serveis Socials, beques i ajuts pugen 3 milions d'euros; corroborat també per les entitats del 3r sector, com Càritas i Creu Roja.

Perquè Pineda té la renda baixa, perquè els nostres indicadors d'atur són preocupants, perquè tenim un poble que pateix econòmicament, perquè una alternativa més justa era possible, per solidaritat, per coherència, per empatia, estima i respecte a la població de Pineda, especialment la que pateix econòmicament, aquesta vegada diem NO a la pujada d'impostos.