Treballem per transformar Pineda amb tu

Butlletí A prop núm. 65

Cada any, Esquerra Republicana presenta al govern municipal de Pineda les seves propostes per als pressupostos de l'any vinent. Enguany, les propostes s'han centrat en el pla d'actuació municipal (PAM) i en les accions proposades pel partit.

Fins al moment, ERC no ha rebut resposta del govern sobre quines propostes del PAM seran incorporades als pressupostos. No obstant això, el partit espera que el govern tingui en compte les seves propostes:

Moltes només requereix de voluntat política com estudiar en el marc del pla urbanístic corresponent la viabilitat de generar nou sòl  per destinar-lo a habitatges de lloguer públic, la creació del consell de les persones grans, reformular la participació real del jovent de Pineda en coordinació amb el Consell de Joves, impulsar la creació de la Taula de Cultura i de les Arts   o impulsar un pla cap al residu zero que impliqui la ciutadania, les empreses i el comerç local.

Altres, però, si que requereixen un compromís pressupostari que esperem que el govern tingui en compte.

Crear una residència municipal per a gent gran. A tal efecte hem proposat la creació d’una partida pressupostària de 1.500.000€.

Col·locació de plaques fotovoltaiques sobre equipaments públics o sostre de promoció pública (habitatges o naus industrials) amb la creació d’una partida de 150.000€.

Fer aparcaments segurs d’alta capacitat per a bicicletes a l’estació, centres educatius i centres esportius amb una partida inicial de 40.000€.

Proporcionar suport a les persones sordes a través d’intèrprets de LSC en les gestions municipals amb una partida de 2.000€.

Promoure les esterilitzacions i la col·locació de xips amb campanyes de preus reduïts, creant una partida de 4.000€.

Fomentar, visibilitzar i reconèixer institucionalment l’esport de base femení: creació del premi de l’esport femení amb una partida  pel premi de 3.000€.

Realitzar una revisió dels espais municipals cedits a entitats i fer les millores necessàries per ser espais en condicions i que donin resposta al màxim número d’entitats. Partida inicial  de 25.000€.

O col·locació de pictogrames a la via pública que permetin major autonomia i accessibilitat als serveis municipals a les persones amb capacitats cognitives diverses amb una  partida de 10.000€.

Esquerra Republicana reiterem que el nostre suport als pressupostos anirà en funció del compromís que el govern tingui cap a la ciutadania i les polítiques socials i sostenibles.