El ple de Pineda aprova una moció de rebuig a la guerra i de suport al poble d'Ucraïna

El ple de dilluns ha llegit un manifest conjunt de tots els partits polítics de rebuig a la guerra a Ucraïna i ha informat que vol coordinar ajuts econòmics a la població que pateix la guerra, tant pel que fa aliments com roba i fer-ho a través d'organismes que habitualment fan front a situacions com aquesta.

El ple de dilluns ha llegit un manifest conjunt de tots els partits polítics de rebuig a la guerra a Ucraïna. L'Ajuntament de Pineda també ha informat que vol coordinar ajuts econòmics a la població que pateix la guerra, tant pel que fa aliments com roba i fer-ho a través d'organismes que habitualment fan front a situacions com aquesta.

El ple també ha llegit una moció conjunta per l'acompanyament a la gent gran i les persones vulnerables.
 

La nova plusvàlua

S'ha aprovat per unanimitat la nova ordenança sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana. Recordem que és un impost que es paga quan es ven, dóna o hereta un habitatge o altres. Amb la nova llei ara ha canviat el seu càlcul.
 

Més punts de l'ordre del dia del ple

El ple ha aprovat la modificació de classificació empresarial de VIA A PUNT SL pel que fa als drets del seu personal per assimilar-lo a la resta de treballadors de l'Ajuntament. Tots els partits hi han votat a favor.

El ple aprova per unanimitat l'increment de retribucions del personal laboral i funcionari, i també càrrecs electes, que veurà el sou incrementat un 2% tal i com es fa arreu de l'Estat.
 

Subvencions de l'Àrea de Qualitat de Vida

També aprova per unanimitat les Bases generals de subvencions a entitats, de l’àmbit de l’Àrea de Qualitat de Vida i les Bases reguladores del "IV Premi dels Treballs de Recerca, curs escolar 2020/2021".

S'ha donat compte dels informes de morositat i període mig de pagaments referits a l'Ajuntament de Pineda, la Fundació Joan Josep Tharrats d'Art Gràfic i Via a Punt SL, corresponents al 4t. trimestre de 2021. El regidor Javier Aguirre ha dit que «hi ha retard en alguns pagaments però l'Ajuntament està pagant totes les factures i les acabarà pagant totes». Ha demanat tranquilitat «i que no es diguin informacions falses». Ha admès alguns problemes de tramitació de factures els darrers mesos però ha dit que «es posen al dia». L'alcalde també ha dit que «la nova interventora té el repte de posar al dia l'Ajuntament i fer els pagaments com es feia els darrers anys, que era modèlic».

 

Mocions

ERC-JxPineda ha presentat una moció per a la participació de Pineda en la Mostra Literària del Maresme. La Mostra és un esdeveniment de llarga tradició a la comarca impulsada des del Consell Comarcal. Es caracteritza per la seva participació ciutadana i una dinàmica participativa de tots els agents culturals. Fomenta la lectura i l’escriptura en llengua catalana. El premi literari està obert a tots els sectors socials que mitjançant les associacions permet que participin en les fases locals per poder accedir a la Mostra, també les escoles i instituts participen d’aquests premis que utilitzen com a eina didàctica i pedagògica per generar interès en la lectura i l’escriptura en català. També millora la integració social.

El PSC ha dit que «ha intentat arribar a un consens entre tots els grups però cal el consens previs amb la comunitat educativa». Han votat en contra «però han dit que volen treballar la proposta». Pineda en Comú també ha dit que «cal treballar-ho conjuntament i convertir la mostra en un cosa important a Pineda» i hi ha votat a favor. Junts per Catalunya també ha dit que «és important participar-hi i Pineda hauria de ser-hi malgrat s'hagi de repensar el concurs».

En Marxa Junts per Catalunya tenia previst una moció per millorar l'atenció a la gent gran a les entitats bancàries. La seva regidora Noemí Llorens ha dit que «no la presenten encara d'acord amb la resta de portaveus a l'espera de veure si la banca millora el seu servei». Recordem que el sector bancari ha informat que ampliarà els horaris d'atenció presencial, introduirà canvis en l'atenció telefònica i oferirà formació a treballadors i clients per combatre l'exclusió financera. Aquests són els principals punts que inclou el decàleg que han signat l'Associació Espanyola de Banca (AEB), la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi (CECA) i la Unió Nacional de Cooperatives de Crèdit (Unacc), juntament amb el govern espanyol i el Banc d'Espanya. Es demana millor atenció a les persones més grans i als col·lectius més vulnerables.
 

Torn obert de paraules

ERC-JxP ha dit preguntat per la nova concessió de les guinguetes de la platja i per les ubicacions de cada negoci. També han manifestat el seu rebuig a la nova oficina de la Policia Nacional a Pineda i han preguntat per l'espai que ocuparan.

També han preguntat quan obriran tots els serveis municipals a l'Ajuntament de Pineda un cop estem al final de la pandèmia. També han preguntat quan es presentarà una aplicació perquè els ciutadans de Pineda es puguin comunicar àgilment amb l'Ajuntament de Pineda tal i com va prometre en campanya el PSC. També han demanat partides econòmiques per la Creu Roja i Càritas i ajudar-los en la seva tasca social. 

Pineda en Comú ha preguntat què es pot explicar de la rehabilitació de l'ermita de Sant Rafael i el seu informe tècnic, i la creació d'un grup de persones que vetllin pel patrimoni local. També ha demanat crear un nou pla de mobilitat per a Pineda. Han preguntat per saber quines són les intencions per fer la fira d'estiu a la Plaça del Mar. Han preguntat per les negociacions amb el comitè d'empresa de l'Ajuntament de Pineda. Finalment han preguntat pels actes del Dia de la Dona i per la creació del Pla d'Igualtat. 

Junts per Catalunya ha preguntat pel Pla Local de Seguretat i per l'informe de la Policia Local de Pineda. També ha preguntat per la situació de l'antic edifici del restaurant La Rosaleda, «per posar-hi una solució i millorar la imatge de Pineda». Finalment ha preguntat per la Fira d'Estiu i la d'atraccions per demanar una inspecció de soroll davant les queixes dels veïns.

Cobertura del ple en col·laboració amb Ràdio Pineda