Pineda endureix les multes per incivisme

El ple de l'Ajuntament de Pineda aprova per unanimitat endurir les multes per incivisme. Concretament, el ple d'aquest dilluns a la tarda va aprovar una modificació de l'Ordenança de convivència i civisme, per endurir les sancions en alguns dels temes que generen més queixes, com els excrements de gos i l'abandonament de mobles sense haver informat al servei de recollida de l'Ajuntament. Algunes sancions passen de 100 a 300 o 350€. Ho va explicar el regidor Javier Aguirre.

 

El regidor Javier Aguirre va dir també que altres aspectes que es penalitzaran més, com el consum de droga o alcohol a la via pública, la responsabilitat dels pares respecte menors reincidents que facin actes incívics, o també es multarà els que pesquen a la platja fora d'horaris i llocs permesos. La llista és molt llarga i per aquest motiu, l'alcalde, Xavier Amor, va explicar que abans d'aplicar-ho i multar, l'Ajuntament farà una campanya de comunicació per informar a la ciutadania

 

 

ERC-JxP va votar a favor. La regidora Carmen Vila va intervenir en aquest punt. Va dir que és necessari i va demanar al govern que s'apliquin les sancions per combatre l'incivisme, una qüestió que ha recordat que han demanat durant ot el mandat anterior, mostrant unes fotografies.

 

Pineda en Comú va votar a favor. El regidor portaveu, Marcos Ortega, va demanar al govern del PSC que siguin constants amb la campanya de civisme i l'aplicació de l'ordenança i «no abaixar la guàrdia»


En Marxa-JxC també va votar a favor. La regidora portaveu, Noemí Llorens, es va mostrar d'acord amb la proposta, i va dir a més de la sanció, que cal aplicar després mesures correctores, com per exemple, a més de posar una multa per un grafiti, després netejar-lo. I va llegir un fragment del programa electoral de la seva formació.

Informació elaborada en col·laboració amb Ràdio Pineda