El ple de setembre aprova més despeses i ajuts per cobrir les accions derivades de la Covid-19

El ple de l'Ajuntament de Pineda, celebrat aquest dilluns a la tarda, va estar dedicat principalment a diversos aspectes econòmics i socials en relació amb la pandèmia.

En el ple es van aprovar modificacions de crèdit per aportar recursos econòmics per accions relacionades amb la pandèmia. D'una banda, per l'ampliació del contracte de neteja dels espais municipals, en relació amb el fet que s'han incrementat les neteges a molts espais, com són els centres educatius. També una segona modificació de crèdit és per les obres d'inversió del pla de xoc de la Covid-19, per "amb petites obres que faran empreses d'àmbit local". Ho va explicar en el ple el regidor d'Hisenda, Javier Aguirre.

 

ERC-JxP va votar a favor del punt referent al pla de xoc i es va abstenir en el punt per l'ampliació del contracte de neteja dels espais municipals. Va dir que considerem que aquests 30.000€ que van al contracte de neteja s'haguessin pogut extreure d'altres partides, que no fossin d'accions de les entitats i barris». Ho va dir en el ple la portaveu, Mònica Palacín.

 

Pineda en Comú es va mostrar favorable a l'ampliació de la partida econòmica del pla de xoc municipal i també a l'ampliació del contracte del servei de neteja. Tot i així, el portaveu, Marcos Ortega, va demanar que es faci un seguiment de com es fa la neteja, ja que "hi ha escoles que no estan satisfetes, tal i com es va reflectir al Consell Escolar Municipal»

 

En Marxa-JuntsxCat es van mostrar favorable a l'ampliació de la partida econòmica per la neteja dels espais municipals, però va votar en contra perquè hi ha entitats que poden necessitar recursos econòmics. La portaveu, Noemí Llorens, es va abstenir en l'altre punt, i va preguntar per les obres que es deixaran de fer, tot i que va expressar el seu suport a les accions per al pla de xoc.

En el ple es van aprovar les bases de les subvencions destinades a la promoció de l'economia local 2020. També les bases de les "subvencions destinades, de forma excepcional, a cobrir les despeses generades per la implantació de mesures de protecció enfront el coronavirus".

El regidor d'empresa, Jordi Masnou, va explicar que s'aprova les bases dels ajuts a les empreses que l'Ajuntament fa habitualment cada any. També les bases dels nous ajuts per mesures de prevenció de COVID que han hagut de fer les empreses i comerços, com posar mampares, gel, adequar espais, etc, i alhora, per implantar la venta on line i transformació digital. Les bases van aprovar-se per unanimitat de totes els grups PSC, ERC-JxP, Pineda En Comú i En Marxa-JxCat.

 

També en l'àmbit econòmic, el ple va aprovar el Compte General de l'Ajuntament de Pineda de Mar corresponent a l'exercici 2019. Ho va fer amb els vots a favor del PSC, Pineda en Comú i En Marxa, mentre que ERC-JxP es va abstenir.

 

El ple va donar compte de la modificació del Reglament Orgànic Municial, el ROM, que ha estat a exposició pública i sense cap al·legació, i per tant es tracta ja de l'aprovació definitiva.

En el ple la regidora portaveu d'ERC-JxP, Mònica Palacín, i la regidora portaveu d'En Marxa-Junts per Cat, van expressar el seu rebuig a la inhabilitació del president Torra er part del Tribunal Superior de Justícia.

 

També es van debatre dos mocions, d'ERC-JxP una i l'altra de En Marxa-Junts per Cat, que us ampliarem en propers serveis informatius, així com els temes plantejats per l'oposició al Torn Obert de Paraules.

 

El ple es va poder seguir en directe pel canal Youtube de l'Ajuntament i per radiopineda.cat, i es pot tornar a veure i escoltar en diferit a tots dos canals. També aquest vespre, a les 9, a la 94.6FM de Ràdio Pineda.

 

Torn obert de paraules

ERC-JxP va preguntar al ple sobre el Consell Escolar i dels temes que s'hi van tractar i als plans que han dut a terme les escoles. També van preguntar per la seguretat a Pineda i va demanar més recursos per aquest àmbit. La regidora portaveu va parlar de la situació de robatoris que hi ha hagut a Pineda i per la «sensació d'inseguretat a la població». Va preguntar si es podrà ampliar la plantilla de la policia i augmentar el compromís de millorar el servei.

ERC també va parlar de l'Ofrena de la Diada de l'11 de Setembre i van dir que «l'ofrena no es va fer com altres anys». Van lamentar que «no es pogués anunciar l'entrada de cada entitat i -va dir- que tot plegat va ser molt pobre». Per això van dir que «la Covid no és una excusa» i va demanar «pensar millor en com fer les festes en la nova situació que es viu al país i pensar ja en com ha de ser el Nadal i la seva organització». També van demanar «que l'Ajuntament i l'equip de govern liderin la implantació d'una aplicació de mòbil per anunciar peticions ciutadanes o denunciar situacions». Finalment van preguntar sobre els pisos buits a Pineda i la necessitat de posar-los al mercat per la ciutadania de Pineda.

 

Pineda en Comú va preguntar per les aigües residuals abocades al mar en alguns punts de Pineda, com a la Rasa Vella i van demanar solucionar els motius d'aquests abocaments i demanar al Consell Comarcal la situació. També van preguntar per una queixa d'un veí de Pineda per fer una proposta de millora sobre la recollida de mobles i objectes de la via pública. Va demanar posar panells informatius sobre aspectes com ara la recollida de mobles, entre altres i sancionar si no es detecta les persones que no ho fan bé. Finalment va demanar més suport als joves i polítiques de suport cap al col.lectiu i sobre com el govern local té pensat destinar activitats als joves. També va demanar millores al skateparc i sobre com està la planificació del nou skateparc que s'ha de fer a Pineda. També van preguntar per les activitats culturals a Pineda.

 

En Marxa-Junts per Catalunya va preguntar sobre el pla de desplegament de la fibra òptica a Pineda. També va demanar més neteja i millore manteniment d'alguns carrers i imbornals de Pineda i millorar-ne el manteniment. També es va referir al Passeig de Mar i va dir que que la sensació és que no està acabada l'obra i va demanar millores i poder fer-hi millores. Va demanar un debat a Pineda sobre com ha de ser la façana litoral.

Informació elaborada en col·laboració amb Ràdio Pineda