El ple de l'Ajuntament de Pineda aprova el pla d'arbrat de Pineda

En el ple, celebrat ahir dilluns, van votar a favor el govern del PSC, i també Pineda En Comú i En Marxa-JxCat a l'oposició. ERC-JxP es van abstenir.

 

El regidor de Medi Ambient, Santiago Macip, va explicar que aquest pla és una eina de treball actual i pensant en el futur. Fa un inventari de les espècies d'arbres que hi ha als carrers de la Pineda i marca les directrius tècniques de millora la gestió i el manteniment dels arbres, i també evita problemes com l’aixecament de voreres i calçades, o les filtracions a les canonades. Va destacar la presentació a càrrec del tècnic que l'ha elaborat.

La regidora d'ERC-JxP, Carmen Vila, va dir que ells, inicialment, votarien a favor del pla d'arbrat. Però va explicar que el vot finalment era d'abstenció perquè consideren que el govern no ha actuat bé en la informació prèvia a la població, ja que «s'ha fet la presentació quan els veïns i veïnes s'han mobilitzat».

El regidor de Pineda en Comú, Marcos Ortega, va destacar que el Pla d'Arbrat està ben fet i és una bona eina. Va lamentar, però, que fins ara no s'havia portat al ple.

La regidora d'En Marxa-JuntsxCat, Noemí Llorens, va dir que votava a favor del pla, però que el problema ha estat «no informar bé a la població quan s'anaven a tallar o substituir arbres». També va posar en valor la feina del responsable del Pla d'Arbrat de Pineda.
 

Finalment, llum verda i sense cap vot contrari al Pla d'Arbrat Municipal de Pineda.


 

El ple de l'Ajuntament de Pineda va aprovar sol·licitar la «delimitació de zona greument afectada pel temporal Glòria». Això permetrà poder rebre ajuts de les administracions per fer front a les despeses que ha generat el temporal. Uns ajuts que arribaran de l'Estat, la Generalitat i la Diputació. Ho va explicar en el ple la regidora de presidència i primera tinent d'alcalde, Sílvia Biosca. Tots els grups municipals van votar a favor i van destacar la importància de treballar amb totes les administracions segons les competències de cadascuna

 

El ple va aprovar adscriure l'aparcament soterrat de la biblioteca Serra i Moret a l'empresa pública Via a Punt SL. És un aparcament que, en el seu moment, es va construir amb una sortida que dona a la Biblioteca. Ara es vol fer una sortida al carrer i poden posar les places a lloguer, cosa que es farà des de l'empresa Via a Punt. Ho va explicar en el ple el regidor d'Urbanisme, Jordi Masnou, que va explicar també que s'ha fet un estudi previ de rendibilitat econòmica.

El regidor d'ERC-JxP, Francesc Gil, va dir en el ple que l'espai no està a punt i va demanar un pla de viabilitat, per veure si serà rendible la inversió. Es van abstenir.

El regidor Pineda en Comú, Marcos Ortega, va dir que és positiu que es cedeixi aquest projecte a Via a Punt i que el Consell d'Administració haurà de valorar el projecte. Van votar a favor.

La regidora d'En Marxa-JxCat, Noemí Llorens, ha dir que celebren que després de molts anys, es pugui donar ús a l'espai. El vot va ser a favor.

 

El ple va aprovar per unanimitat tres punts en relació amb el nomenament dels responsables de Sistemes, en el marc dels sistemes de seguretat i protecció de dades.


En el ple es va aprovar per unanimitat unes modificacions de caire urbanístic que afecten a una parcel·la de Pinemar.

 

El ple també va donar compte de l'estat de pressupost.

 

El ple també va debatre una moció que presenta ERC-JxP per declarar 'Pineda, municipi feminista'. Es va aprovar per unanimitat.

Informació elaborada en col·laboració amb Ràdio Pineda