Processos participatius 2021

Procés Participatiu Jove - Pla de Joventut 2021-2024 març - abril 2021

La regidoria de joventut de l’Ajuntament de Pineda de Mar ha encetat un procés participatiu dirigit als i les joves del municipi d’entre 12 i 29 anys per tal d’elaborar el nou pla de joventut 2021-2024. El procés que s’allargarà fins el 22 d’abril compta amb dues fases en què es fa una crida a la participació de la joventut de Pineda.

La primera fase del procés és la participació a través de l’enquesta jove. Es tracta d’un qüestionari en línia per conèixer millor les característiques, motivacions i problemes que perceben els joves respecte diverses temàtiques com formació, ocupació, salut, oci, habitatge, mobilitat i esport. Des de la regidoria de joventut es fa una crida a tot el col·lectiu perquè contesti aquesta enquesta. Per arribar al públic més jove també es realitzarà sessions informatives als diferents instituts del municipi per donar a conèixer l’enquesta. Puntualment també s’instal·laran punts al carrer amb informadors per donar a conèixer el procés participatiu i en concret l’enquesta.

Una vegada s’hagi completat la primera fase, el procés participatiu compta amb dues activitats per tal d’aprofundir amb els temes que afecten els joves: els grups de debat i l’activitat fem un vol i t’ho explico. Amb aquestes accions es preveu obtenir informació més completa sobre preferències i preocupacions dels i les joves de Pineda.

Un cop finalitzada la segona fase del procés es presentaran els resultats obtinguts. Amb aquests resultats es podrà elaborar d’una forma més propera a la realitat de la joventut del municipi el nou Pla de Joventut de Pineda de Mar 2021-2024. Es preveu que aquest pla es pugui presentar a la tardor.

Podeu seguir tot el procés a la web www.pinedademar.cat/procesjove