Una nova oportunitat per al teu pis

La Borsa de Lloguer Social de Pineda de Mar torna a estar a disposició de tots aquells propietaris que vulguin llogar el seu pis aprofitant les garanties que ofereix l’Ajuntament

L’habitatge és un dels principals problemes dels municipis arreu de Catalunya. La gestió dels pisos buits i la capacitat per oferir una vivenda a les famílies més vulnerables és un dels grans reptes que han d’afrontar els ajuntaments en aquests moments. És per això que des de l’Ajuntament de Pineda de Mar es reactiva la campanya “Tens un pis buit? Dóna-li vida!” Amb la que es pretén ampliar l’oferta de pisos per a les familíes que ho necessiten, al mateix temps que es posa fre a l’augment d’habitatges susceptibles de ser usurpats il·legalment.

Amb aquest doble objectiu, l’Ajuntament de Pineda de Mar posa a disposició dels propietaris tot un seguit de facilitats i garanties per a convèncer-los de cedir el seu habitatge a la Borsa de Lloguer Social.


Garanties i facilitats que ofereix l’Ajuntament

Cedint el pis a la Borsa de Lloguer Social, el propietari gaudirà de la gratuïtat en la gestió de tots els tràmits necessaris, incloses les relacionades amb els subministraments. Li seran tramitades la certificació d’eficiència energètica (CEE) i cèdula d’habitabilitat (CH). Es farà un seguiment del bon ús i bona relació amb els veïns a partir de visites diàries als inquilins. També es poden beneficiar d’ajuts de fins a 800€ per arrenjaments que necessiti l’habitatge, així com finançar despeses superiors a compte de les quotes de lloguer.

Pel que fa a les garanties, l’Ajuntament s’ocuparà del pagament de la taxa de gestió de residus i bonificarà el 100% de l’IBI durant el període de contracte. També ofereix una assegurança multirisc de l’habitatge i la tramitació de sinistres en cas que sigui necessari. Finalment, garanteix el cobrament del 100% de les rendes del lloguer, així com que la vivenda estigui en bon estat un cop finalitzi el contracte d’arrendament.

Mireia, una propietària que va cedir el seu pis a la borsa, va explicar el passat mes d'octubre la seva experiència a Ràdio Pineda, on va dir que "llogar el pis a través de la Borsa d'Habitatge de Pineda dona la tranquil·litat de cobrar cada mes i amb garanties".

Com contactar

Presencialment a la Oficina Municipal d’Habitatge, carrer Major número 14. En horari de 09.00h a 14.00h

Per telèfon, trucant a l’Ajuntament (93 767 15 60), utilitzant l’extensió 3 (habitatge).

Per correu electrònic a la direcció habitatge@pinedademar.org