Un cap de setmana bolcats amb el teatre amateur

Pineda acollirà el I Fòrum Internacional de teatre amateur de llengües greco-llatines els dies 21, 22 i 23 d’octubre. La trobada permetrà reforçar els grups de teatre amateurs d’arreu, compartint experiències i reflexions.

Els grups de teatre amateur reclamen trobar el seu propi espai en el context de canvis que es viu actualment. Durant la pandèmia, els espectacles de proximitat van prendre especial rellevància, donant resposta als buits culturals sobtats. Arrel d’aquesta situació, CIFTA organitza una trobada internacional de grups de teatre amateurs per compartir experiències i reforçar la seva posició en l’escena teatral.

Fundat a França l’any 1947, CIFTA és el Consell Internacional de Federacions Teatrals Amateurs de llengües greco-llatines, que agrupa companyies d’arreu del món. La proposta per aquest primer fòrum passa per tallers de treball i de formació per a joves, conferències com <<Professionalitat en l’activitat amateur>> moderada per Phillipe Garcia i Ramon Costa, president i vicepresident del consell.

 

Pineda, referent del teatre amateur

Durant el cap de setmana, a més de les conferències i els tallers interns, hi haurà espectacles proposats per les federacions francesa, catalana i madrilenya. En concret, divendres es farà una representació local al Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar, i dissabte es faran dues obres amb entrada lliure a L'Auditori. L’activitat d’aquest primer Fòrum Internacional se suma a les proposades durant La Mostra Nacional de Teatre Amateur, que anualment acull les obres de companyies vingudes d’arreu de Catalunya i d’altres indrets per presentar-les a Pineda de Mar.

Arxius adjunts