Tallers de conscienciació sobre la sostenibilitat amb segell Biosphere

Des del dissabte 8 de juliol fins al 26 d’agost, en diferents punts arreu del municipi. Els tallers es podran realitzar en diferents idiomes per tal d’adaptar-se a les famílies i turistes responsables.

El Centre Innova de Pineda de Mar proposa una nova línia d’actuació per conscienciar sobre sostenibilitat i turisme responsable. Es tracta de tallers lúdics, dirigits tant a famílies locals com a visitants, que es celebraran cada dissabte en diferents punts arreu del municipi, començant el 8 de juliol i acabant el 26 d’agost.

La participació al cicle de tallers amb segell Biosphere és gratuïta. En línia amb les darreres accions de creació i millora de producte turístic sostenible, es treballarà sobre la necessitat de conservació i preservació de la salut del planeta, així com la importància de les petites accions que es poden fer per canviar el món. L'activitat es desenvolupa en diferents espais a l'aire lliure amb ubicació estratègica per tal de reforçar el contingut del taller.

 

Descripció  dels tallers

Es realitzaran fins a quatre tallers que es repetiran en dues dates diferents.

El Taller Molinet de vent: “Generem electricitat” donarà a conèixer un dels recursos principals de la natura per generar electricitat neta.  El mitjà d'aprenentatge que s’utilitzarà serà un aerogenerador en forma de molinet de vent.

El Taller Vida saludable: “Creació d'un Hort Urbà” comptarà amb una taula de cultiu i uns testos per aprendre els processos per a una alimentació saludable i sostenible. Disposarà de llavors i esqueixos de diverses verdures, alguns d'ells ja en fase de creixement. També es donarà informació del procés de compostatge de la matèria orgànica.

El Taller de Sabó: “Recliclem oli i fem sabó natural” es centrarà en les possibilitats de l’oli de cuina convertint-lo en sabó natural, el qual, tractat amb plantes aromàtiques pròpies del nostre territori, pot ser perfectament emprat per rentar roba, netejar o per la neteja i higiene personal. El taller mostrarà tot el circuit d’elaboració i reciclatge, incidint en la necessitat d’aprofitament.

Finalment, el Taller de filtrat d'aigua i dessalinització d'aigua de mar explicarà de forma lúdica com podem aconseguir aigua dolça apta pels diferents consums. Treballant amb una petita depuradora química per entendre com l'aigua utilitzada per la societat es pot tornar a reutilitzar amb un correcte tractament i aprofitament d’aquest recurs, escàs en els darrers mesos.