"Talent Clue", una iniciativa per facilitar la inserció sociolaboral dels col·lectius més vulnerables

Durant el mes de novembre s'han realitzat diferents activitats per al foment de l'ocupació amb la mirada posada en aquelles persones amb dificultats per accedir al món laboral. Les activitats són fruït de la col·laboració entre l'Ajuntament de Pineda de Mar i la Fundació Gentis.

En el marc dels programes de mesures actives d’inserció sociolaboral, durant el mes de novembre s'ha posat en marxa l’activitat d’autocandidatura que facilitarà l'orientació i accions per a la inserció laboral dels col·lectius més vulnerables a través de la seva participació en activitats d'orientació laboral.

La regidora de Promoció Ecònimca, Carmen Montoya, i l'equip del Centre Innova, es van trobar el passat divendres 24 amb la Sra. Montse Sànchez, referent de territori al Maresme de la Fundació Gentis, per conèixer el projecte "Talent Clue, el polígon més social a Pineda de Mar". Es tracta d’una acció d’aprenentatge directe presentant el currículum als responsables de recursos humans, en una col·laboració amb diferents empreses que els realitzava preguntes a mode d'entrevista personal.

L'equip d'orientació de la fundació va preparar sessions amb diferents activitats durant tot el mes, definint objectius laborals, competències transversals i realitzant un estudi d'aquelles empreses on els participants volien presentar la seva candidatura. En total, més de 30 persones han sigut preseleccionades per aquesta activitat, juntament amb 10 empreses compromeses amb les polítiques socials


Col·laboració de futur

Les companyies participants destaquen l'activitat com una magnífica oportunitat per apropar les empreses del polígon a la ciutadania i conèixer les seves dificultats a l'hora d'enfrontar-se als equips de direcció o recursos humans. Per la seva banda, la regidora Carmen Montoya destaca el paper realitzat per la Fundació Gentis: "ens agrada col·laborar i recolzar les iniciatives que fan entitats com la Fundació Gentis, és una activitat molt profitosa a la que seguirem donant suport per tal que es pugui repetir."