Reconeixement a Pineda de Mar per ser <<Ciutat Educadora>>

S’ha fet oficial l’adhesió del municipi a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). L’associació està composta per més de 500 ciutats de tots els continents, com Barcelona, Ciutat de Mèxic, Dakar, Changwon o París.

Fundada l’any 1994, l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) s’ha convertit en un referent a nivell mundial. Actualment disposa de 500 ciutats de 36 països de tots els continents. L’associació es regeix pels principis de la Carta de Ciutats Educadores, que garanteix una estructura permanent de col·laboració entre tots els governs locals que s’hi comprometin.

Després dels resultats de projectes consolidats com el Pla d’Entorn Educatiu i dels mèrits aportats pel municipi, l’associació internacional ha reconegut a Pineda de Mar com a nou membre. Aquesta adhesió, impulsada des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Pineda de Mar, garanteix que es mantingui el compromís d’aconseguir que l’educació sigui transversal en les polítiques municipals, reforçant el potencial educador d’actuacions i programes en àmbits com la salut, la cultura o joventut, entre d’altres.

Una aposta de ciutat

Ser membre de l’Associació és una aposta per seguir reforçant la idea d’una ciutat més responsable, compromesa i solidària, així com una oportunitat per conèixer i compartir experiències amb ciutats d’arreu del món, diverses culturalment i social, a la vegada que s’estableixen sinergies amb aquelles afins i properes. L’adhesió ve acompanyada pel compromís de promoure i vetllar pel compliment dels principis recollits en la Carta de Ciutats Educadores.