Reconeixement a l’Ajuntament i l’hostaleria local pel compromís amb la sostenibilitat

Pineda de Mar acull la presentació de la III edició del Moviment Banderes Verdes, una campanya organitzada per Ecovidrio. Un total de 26 municipis competiran per aconseguir la Bandera Verda d’aquest estiu.

La Platja dels Pescadors ha sigut el lloc escollit per presentar la nova edició del Moviment Banderes Verdes, una proposta d’Ecovidrio per implicar els municipis i la seva hostaleria en el compromís amb el reciclatge i la lluita contra el canvi climàtic. És el primer cop que la presentació d’aquesta iniciativa es desplaça a Pineda de Mar, un gest dels organitzadors amb el municipi, que s’ha adherit a la iniciativa juntament amb els restaurants, bars i guinguetes de la localitat.

 

Així, Pineda de Mar es sumarà a d’altres poblacions del seu entorn com Santa Susanna, Mataró o Calella, en una campanya que a nivell estatal ha aconseguit el compromís de 144 municipis. Durant l’edició de l’any 2021, gràcies al Moviment Banderes Verdes es van recollir 31.045 tones d’envasos de vidre, en les 127 localitats costaneres participants. El seu posterior reciclatge va aconseguir evitar l’emissió de 17.700 tones de CO 2, el que equivaldria a retirar 8.000 cotxes de la circulació durant un any.

 

Col·laboració amb els establiments locals
Per facilitar a tots els hostalers la seva tasca, Ecovidrio reforçarà el nombre de contenidors i entregarà de manera gratuïta mitjans per al transport de residus. Amb un equip format per gairebé 100 persones, l’entitat recorrerà un a un els establiments oferint formació ambiental i compartint coneixements sobre mesures d’economia circular entre els participants. A més, realitzarà un control dels volums d’ompliment per reforçar les rutes de recollida si és necessari.