Poblenou de Pineda reobre la biblioteca, totalment reformada, i amb la voluntat de ser punt cultural i de dinamització del barri, amb els serveis que ofereix

S’especialitzarà el fons documental en tres temàtiques vinculades a la població: Mar de fons (fons especialitzat dedicat al mar) Arts visuals i plàstiques, i Dones amb Art

Aquest dissabte 16 de setembre s’ha dut a terme la inauguració de la reforma integral de la Biblioteca de Poblenou. L’acte va ser presidit per l’equip directiu i tècnic de l’equipament, la regidora de cultura de Pineda de Mar, Verònica Rebollo, regidores i regidors de l’Ajuntament, el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Jordi Martí, i l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, que van estar acompanyats d’unes quatre centes persones al llarg de la matinal d’activitats a la plaça de la biblioteca.

Totes les intervencions han remarcat, com a denomidador comú, el nou espai que s’ha creat, la modernització de l’equipament, que és molt acollidor i molt funcional i adaptat a les necessitats i hàbits actuals de les usuàries i usuaris de la biblioteca.

La remodelació d’aquest equipament també permet enfortir el servei bibliotecari de Pineda de Mar i consolidar la xarxa local formada per dues biblioteques que treballen per oferir un fons únic, de qualitat i adaptat a la seva comunitat. La biblioteca reneix amb la voluntat de ser un punt cultural i de dinamisme pel barri, un espai on els processos creatius, de descoberta, d’aprenentatge i de compartir permetin als usuaris l’accés al coneixement i la cultura, amb el llibre com a eix vertebrador.

La biblioteca obre de nou les seves portes havent-se transformat en un espai acollidor, modern i confortable. S’han creat zones diferenciades, tant pel públic infantil i juvenil com per a adult. S’ha millorat l’oferta tecnològica, triplicant el nombre d’ordinadors a disposició dels usuaris; s’ha incrementat el nombre de punts de lectura individual per garantir el suport a l’aprenentatge al llarg de la vida; s’ha incorporat millores d’accessibilitat i sostenibilitat; s’ha afegit una bústia de retorn 24 hores per facilitar el retorn dels documents. Alhora s’ha configurat un espai polivalent per la realització de diferents activitats. Aquestes activitats facilitaran la creació i el reforç de vincles amb el territori.

S’han redefinit el servei i l’espai per a convertir l’usuari en protagonista de tot allò que hi passi i en partícip actiu de l’experiència. S’incorporarà el joc de taula com a eina d’aprenentatge per a totes les edats.

S’especialitzarà el fons documental en tres temàtiques vinculades a la població:

- Mar de fons (fons especialitzat dedicat al mar)

- Arts visuals i plàstiques

- Dones amb Art

Es continuarà treballant en projectes per recolzar les polítiques municipals i supramunicipals com:

Prescripció social i de salut, programa de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Les Biblioteques de Pineda de Mar són agents actius que ofereixen activitats i recursos per millorar la salut, el benestar i les cures de la ciutadania, a través dels metges de família.

Pla Lector Municipal.

A partir de la premissa de la lectura com a base d’una educació d’èxit, des del 2014 les biblioteques encapçalen el Pla Lector Municipal amb diverses accions per promoure la lectura entre la ciutadania. Inclou projectes com Petits Lectors, Diada de Lectura en Veu Alta, Contes que roden, etc.