Pineda rep 11 reconeixements Biosphere pel seu compromís amb la sostenibilitat turística

El projecte Biosphere és impulsat per la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i coordinat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. L’objectiu és posar de manifest les bones pràctiques en el sector turístic per a la lluita contra el canvi climàtic, el retorn social i l’entorn cultural.

El passat dimarts 12 de febrer, una representació de l’Ajuntament de Pineda va assistir a la Jornada de Networking per a un Maresme sostenible Turística on es va fer entrega dels certificats Biosphere. Aquests certificats formen part del projecte impulsat per la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i coordinat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. En paraules de la regidora Carmen Montoya: «una cita indispensable per reivindicar el sector turístic al nostre municipi i compartir experiències tant amb el sector públic com el privat d’altres localitats».

El projecte té com a objectiu el reconeixement de les bones pràctiques turístiques, tant en matèria de canvi climàtic i sostenibilitat del medi ambient, com de pràctiques econòmiques amb retorn social i respecte a l’entorn cultural en el qual es troben. Els criteris per a aquestes distincions estan alineats amb els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i l’Agenda 2030 comunitària.

Els 11 reconeixements

En l’edició d’enguany s’han distingit les Destinacions Biosphere i els Punts d’Informació. Les destinacions pinedenques que han renovat el certificat són les següents: AQUA Hotel Promenade, Baby Center, Destinació Pineda de Mar, Golden Taurus Aquapark Resort, Hotel Sorrabona, Mini Beach Club, Oficina de turisme, Platja de la Riera, Sumus Hotel Stella & Spa. I l’han rebut dues empreses noves: Chicken and Fish i Trek&Ride. Els Punts d’Informació distingits han sigut el Baby Center, la Biblioteca M. Serra i Moret, el Mini Beach Club i l’Oficina de Turisme.