Pineda presenta unes ordenances fiscals per garantir la qualitat dels serveis i posar més al dia l’espai públic

El Ple municipal les ha aprovat amb el vot a favor d’una àmplia majoria de regidores i de regidors. L’Ajuntament manté l’oferta de bonificacions i ajudes a les famílies perquè «ningú quedi enrera».

L’Ajuntament de Pineda aprova les ordenances fiscals: les taxes i els impostos per al proper exercici de 2024, amb els vots a favor del PSC, Pineda en Comú Podem i del PP, el vot en contra de Junts per Pineda, i l’abstenció en impostos i el vot en contra de taxes, d’ERC. La proposta del govern municipal amb aquestes ordenances i impostos pel 2024, és la de seguir garantint els serveis municipals, i una clara millora, i una posada al dia de l’espai públic.

Segons ha explicat el regidor d’hisenda, Javier Aguirre, «la prioritat del govern és seguir prestant una oferta de qualitat, sense apujar els preus a les usuàries i als usuaris en serveis com per exemple, els educatius i de lleure, equilibrant el dèficit econòmic provocat per la inflació acomulada, també a causa de la pandèmia de la COVID, i posteriorment, per la guerra de Rússia contra Ucraïna.

L’Ajuntament de Pineda des del 2016 no ha fet cap pujada en impostos i taxes, i per aquest proper exercici fiscal del 2024 l’esforç que es demana a les famílies del municipi està per sota dels pobles de l’entorn, i per sota de la mitjana d’ajuntaments del Maresme; que d’altra banda, tots, sense exepció, han hagut de fer increments d’IBI, i d’altres taxes i impostos per equilibrar les finances municipals.

L’Ajuntament, tal i com ha matisat el regidor d’hisenda, Javier Aguirre, ha fet una «proposta assenyada» perquè no es vegin afectats els serveis, a la vegada que es mantingui l’equilibri econòmic del pressupost municipal.