Pineda posa en valor l’economia circular als mercats a la XI Jornada dels Marxants del Maresme

A la trobada celebrada aquest dilluns es va exposar l’experiència del municipi amb la campanya de retorn d’envasos que es va dur a terme aquest estiu al mercat de Pineda Centre.

El passat dilluns 15 de novembre el teatre L’Amistat de Premià de Mar va acollir la XI Jornada Associació de Marxant del Maresme. La trobada dels professionals dels mercats enguany portava com a emblema la recuperació del sector en el moment post-Covid. Dins el programa de sessions, la regidora de comerç, turisme i mercats de Pineda, Sònia Moraleda, va poder explicar l’aposta municipal per l’economia circular als mercats. En concret es va donar a conèixer l’experiència de la campanya de retorn d’envasos que es va implantar al mercat dels divendres a Pineda Centre amb l’expenedor de vals descompte, iniciativa que també es va dur a terme als municipis de Tordera i Calella.

Aquest projecte impulsat per l’ajuntament de Pineda de Mar, juntament amb l’Associació de Marxants del Maresme i l’associació de comerciants Gent de Pineda tenia per objectiu fomentar el reciclatge d’envasos a la vegada que s’impulsava el comerç de proximitat al mateix mercat i als establiments del municipi com a agent econòmic de qualitat i sostenible.