Pineda i Calella certifiquen la nova etapa de relacions polítiques en matèria de seguretat

Marc Buch i Xavier Amor s’han reunit amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat, Mossos d’Esquadra i Policies Locals

Els dos alcaldes han constatat la voluntat de col•laboració aquest matí en una roda de premsa a l’Ajuntament de Calella després d’haver presidit una reunió conjunta entre ambdós municipis en la qual hi han assistit membres en representació dels cossos de les dues policies locals, dels Mossos d’Esquadra, del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil.

La reunió ha estat presidida pels alcaldes Marc Buch i Xavier Amor, i ha comptat amb la presència destacada de Begoña Curto, subdirectora general de Suport al Sistema de Seguretat en l’Àmbit Local de la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals; dels tinents d’Alcalde de Calella, Albert Torrent i Josep Torres; i de Pineda de Mar, Sílvia Biosca.

Els acords de la reunió local conjunta de seguretat de Calella i Pineda de Mar van en la línia de treballar en una sola estratègia en benefici dels dos municipis. Els principals acords han estat: realitzar una petició formal a la Generalitat per demanar un increment de la dotació de Mossos d’Esquadra que donen servei a la zona i la posada en marxa dels dispositius acordats en la primera mesa de coordinació que es centraven en els eixos: urbanització de Can Carreras, dispositiu d’estiu i dispositiu de trànsit.

Dispositiu per fer front a la violència sexual

Fruit d'aquesta trobada, s'ha acordat abordar un aspecte preocupant com és la violència sexual. Per tal de donar-hi rellevància i garantir la seguretat de persones assetjades, s'ha acordat la creació d'un dispositiu conjunt per fer-hi front. Una nova matèria de coordinació amb la que es pretén seguir millorant la comunicació entre els dos municipis. Els dos alcaldes han decidit que a finals d’any faran una segona reunió per tal de fer un balanç global de les actuacions.

Galeria d'imatges