Pineda enjardina els escocells pel manteniment sostenible de l’arbrat del municipi

Les espècies plantades són l’habitat d’insectes que lluiten de forma natural contra plagues, evitant així l’ús de pesticides i herbicides. Les plantes necessiten el seu temps per créixer i es demana a la ciutadania no trepitjar aquests espais.

La secció de parcs i jardins de l’ajuntament de Pineda de Mar ha començat la plantació i sembra d’espècies vegetals als escocells dels carrers de Pineda. Aquesta acció s’ha dut a terme per afavorir la presència d’insectes enemics naturals de les plagues dels arbres, evitant l’ús de pesticides i herbicides i la colonització d’herbes no desitjades. En concret es realitzarà aquesta plantació i sembra de diversos tipus d’exemplars als escocells dels carrers Sant Jordi, Colom, Comptal, avinguda Mediterrània, Illes Canàries, Illes Balears, plaça Orient i Bellamar.

La plantació d’aquestes espècies es realitza durant a la tardor, època de pluges, perquè les plantes puguin fer créixer les arrels. En molts casos, però, el resultat de les espècies adultes i florides no es veurà fins a la primavera. Així que es demana a la ciutadania que tingui cura d’aquests espais evitant trepitjar-los i no deixant que els gossos hi accedeixin.