Pineda de Mar suspèn la Festa Major 2020 com a mesura preventiva enfront de la Covid-19

Aquest any no hi haurà ni actes organitzats per l’ajuntament, ni barraques ni atraccions de fira. Com a mesura pal·liativa i per activar el sector cultural del municipi es presenta el primer cicle d’espectacles Cultura Km.0 de Pineda de Mar.

L’Ajuntament de Pineda de Mar ha decidit, com a mesura preventiva en el context de la Covid-19, no celebrar la Festa Major 2020. Així aquest any no hi haurà actes ni esdeveniments organitzats pel consistori. De la mateixa manera, i com ja s’havia anunciat, tampoc hi haurà barraques, ni tampoc atraccions de fira. Malgrat que la situació epidemiològica al municipi és estable, des de l’ajuntament es vol actuar de forma preventiva tenint en compte la concentració de persones que impliquen els actes de Festa Major.

Cultura Km. 0 de Pineda de Mar

Tot i la suspensió de la Festa Major, l’Ajuntament de Pineda de Mar vol reprendre l’activitat cultural al municipi, i ho fa amb el primer cicle d’espectacles Cultura Km. 0 de Pineda de Mar que es celebrarà del 27 d’agost al 12 de setembre. Aquesta primera edició del cicle té un doble objectiu: primer recuperar els esdeveniments culturals al municipi i segon ajudar a les empreses i artistes del sector cultural del municipi.


Comprés dins del Pla de Xoc Econòmic Municipal per fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la Covid-19, el cicle d’espectacles Cultura Km. O aposta no només pels artistes de Pineda, sinó també en l’organització tècnica dels mateixos espectacles. Així, totes les empreses que treballaran al cicle són del municipi (empreses de neteja i desinfecció, llum i so, assentadors a l'Espai Sant Jordi, etc).


El primer cicle d’espectacles comptarà amb la presència de Diego Cortés, la Cobla Jovenívola de Sabadell, la Companyia flamenca d’Isabelita Márquez, la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, Pep Romaguera i Paco Saula, Blue Lounge Quartet, Luis Flores, l’Orquestra de Cambra Harmonia amb el tenor Albert Deprius i Maria Muñoz. Des de la regidoria de Cultura no descarten reeditar una nova programació de "Cultura Km. 0" i demanen a la resta d’artistes locals, que si estan interessats en presentar algun espectacle es posin en contacte amb cultura@pinedademar.cat


Tots els espectacles es celebraran a l’Espai Sant Jordi, que s’habilitarà amb totes les mesures de seguretat pertinents (manteniment de distàncies, control de temperatura corporal, desinfecció dels espais comuns, etc.). L’aforament de cada espectacle és limitat: les entrades tindran un preu de 3 € i es podran comprar a partir de diumenge 16 d’agost a www.auditoripineda.cat o a Can Comas, de dilluns a divendres de 9 a 14 h.