Pineda de Mar rep la col·lecció privada de fòssils d’Eduard Punset

Es tracta d’un conjunt de 92 peces que daten d’èpoques de fins fa 500 milions d’anys.

Després d’un any i mig de la mort d’Eduard Punset, l’Ajuntament de Pineda de Mar ha rebut la cessió durant 20 anys de la col·lecció privada de fòssils del divulgador científic. Es tracta d’un total de 92 peces que han estat cedides per la família de Punset a Pineda de Mar, municipi amb qui tenia un vincle especial, ja que hi tenia una residència on hi passava llargues estades. L’estima i la relació d’Eduard Punset amb Pineda ja va fer possible que la Fundació Tharrats d’Art Gràfic exposés al 2016 la seva col·lecció d’art naïf haitià.

La cessió de les peces s’ha materialitzat aquest migdia en un acte a porta tancada a l’Auditori de Pineda amb representants del consistori i de la família i amistats del científic així com del President del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme Joaquím Arnó.

Peces del plistocè fins al paleozoic amb fins a 500 milions d’anysLa col·lecció de fòssils que Eduard Punset havia anat fent créixer durant tota la seva vida arran dels seus viatges per tot el món està composta per 92 peces que han estat datades en diverses eres com el cambrià (fa entre 541 i 443 milions d’anys), triàsic (252 i 201 milions d’anys), juràssic (201 i 145 milions d’anys) o el plistocè (d’entre fa 2 milions i mig i 100.000 anys). Per la seva rellevància i estat de conservació destaquen diverses peces d’ous de dinosaure, o les restes d’una gran tortuga i un cocodril.