Pineda de Mar presenta la «Setmana Sense Fum» amb un tram de platja saludable lliure de fum

Pineda de Mar s’adhereix un any més a la Setmana Sense Fum amb activitats de conscienciació dels perills del tabac. La platja Lliure de Fums s’ha instal·lat a la platja dels Pescadors, davant de l’estació de tren.

Coincidint amb la celebració de la «Setmana Sense Fum» l’ajuntament de Pineda de Mar ha presentat l’espai de Platja Saludable – Lliure de Fums. Es tracta d’un tram de la platja dels Pescadors on es recomana no fumar. Aquest espai saludable dins la sorra coincidirà amb la ubicació del Baby Center i el Mini Beach Club, equipaments municipals turístics destinat al públic familiar. Aquesta actuació municipal segueix la línia d’altres per establir espais lliures de fum: als accessos del Pavelló Municipal Nino Buscató, a la graderia del Camp de Futbol de Can Xaubet o a les immediacions de les escoles.

L'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, amb el regidor de salut Santiago Macip i el regidor de platges Jorge Torres.

Deixa de fumar, la teva altra vacuna

El lema de la 22a Setmana Sense Fum impulsada per entitats i serveis de lluita contra el tabac és Deixar de fumar, la teva altra vacuna. L’ajuntament de Pineda de Mar s’adhereix un any més a la campanya organitzant una sèrie d’activitats que es desenvoluparan entre el 25 de maig i el 2 de juny.

Per tal de retardar l’edat d’inici de fumar moltes de les activitats programades es dirigeixen a joves: tallers de prevenció de consum del tabac a l’hora del pati a alumnes de 6è de primària, segon, tercer i quart d’ESO, difusió d’històries d’Instagram relacionades amb el consum, els seus components i nous productes derivats del tabac (vapes, shisha,...) o el 13è concurs Cartells sense Fum dirigit a l’alumnat de tot el municipi de 6è de primària.

Per difondre les activitats, així com el mateix missatge de la campanya també s’ha editat un vídeo amb diverses persones i col·lectius municipals que conviden a les persones a deixar de fumar.