Oberta la convocatòria de 2024 d'ajuts al lloguer

La Generalitat ha obert les dues línies d'ajuts al lloguer: la dirigida a joves de fins a 35 anys i la que es dirigeix als majors de 65 anys. L'Ajuntament de Pineda es posa a disposició de la ciutadania per ajudar en la tramitació a través de l'Oficina Municipal d'Habitatge.

Obertes les convocatòries de les dues línies d'ajuts al lloguer que ofereix la Generalitat per aquest any 2024. La primera de les ajudes està dirigida als majors de 65 anys i les sol·licituds es podran presentar fins el dia 27 de març. La segona, dirigida als joves de fins a 35 anys -edat inclosa- ha obert avui la convocatòria i la data límit per a la presentació de sol·licituds serà el 12 d'abril.

L'Ajuntament de Pineda, per tal de facilitar l'accés a aquests ajuts, posa a disposició de la ciutadania l'Oficina Municipal d'Habitatge. Les persones que desitgin informació sobre la convocatòria i els tràmits a realitzar per a sol·licitar-la, s'hi podran adreçar en qualsevol moment durant el seu horari habitual d'obertura. A més, els dimecres i divendres es podrà tramitar des de l'Ajuntament amb l'acompanyament administratiu necessari.

Requisits de les persones sol·licitants

Per accedir a les subvencions, la Generalitat estableix uns requisits mínims. En el cas dels majors de 65 anys, els ingressos màxims varien en funció de la situació familiar i la cuota de lloguer no pot superar els 900 euros en cas d'habitatge o els 450 en cas d'habitació. Pels joves de fins a 35 anys, el límit màxim d'ingressos és de 24.301,58€ -és a dir, 3'05 vegades l’indicador de renda de suficiència (IRSC) de l'any 2022- i la cuota mensual no pot superar els 950 euros en cas d'habitatge o els 450 si és una habitació.

**Actualització: tercera línia per a persones d'entre 36 i 64 anys

A partir del dilluns 15 d'abril i fins al divendres 10 de maig, ambdós inclosos, es podrà sol·licitar també la línia d'ajuts al lloguer per a persones d'entre 36 i 64 anys. L'Ajuntament donarà el mateix suport en la informació i tramitació a les persones en aquesta línia que ho sol·licitin, també en els mateixos horaris que les anteriors. Es poden consultar les condicions específiques en la publicació del DOGC.