Nova campanya per a insistir en el correcte ús dels contenidors

El motiu de la campanya és aconseguir una <<Pineda + Neta>>, evitant les imatges i les molèsties que ocasionen els contenidors desbordats. El reciclatge es troba en línia ascendent al municipi, apropant-se al 50% exigit per la Unió Europea.

L’Ajuntament de Pineda de Mar posa en marxa una nova campanya informativa per tal de potenciar el reciclatge i el correcte ús dels contenidors del municipi, indicant a quin contenidor correspon cadascun dels residus que es generen i recordant les sancions que poden comportar les infraccions, que en els casos més greus arriben als 3.000 euros.

L’objectiu marcat per la Unió Europea del percentatge de residus reciclat respecte del total de residus generat és el 50%. En els últims anys, Pineda de Mar ha passat del 30% aconseguit abans del 2016, a un 41% assolit l’any 2021. Una bona línia de creixement que necessita continuar per tal d’arribar al 50% exigit.

 

Servei de recollida porta a porta i ús de la deixalleria

Els establiments comercials acostumen a generar una quantitat major de residus, i és per això que des de l’Ajuntament s’ofereix un servei porta a porta als propietaris. El servei consisteix en recollida de paper i cartró en horari prèviament fixat. Això permet reduir la quantitat de residus abocats als contenidors, i permet més espai per a l’ús dels particulars.

Pel que fa a l’ús de la deixalleria, es recorda que aquest és obligatori per als objectes voluminosos quan aquests no són abocats en els horaris corresponents segons la zona del municipi i l’horari marcat.  

  

Sancions de fins a 3.000 euros

En aplicació del reglament municipal, les infraccions relatives als abocaments de residus comporten sancions econòmiques. Abocar residus fora del contenidor,  tot i que aquest estigui ple, comporta sanció. Abocar residus en el contenidor equivocat, comporta sanció. Abocar residus fora de l’horari d’ús (l’orgànica i el rebuig, a partir de les 20h), també comporta sanció. Totes aquestes infraccions perjudiquen tant a la fluïdesa del servei com a les funcions dels treballadors municipals.

 

Galeria d'imatges