Notes positives a les activitats d’estiu per a joves

Més de 250 joves participen dels programes d’activitats d’estiu organitzats des de l’Ajuntament. “Viu l’estiu”, “IDIQ Estiu” i “Estiu Jove” són les tres propostes, cada vegada més consolidades

Acaba l’estiu i, amb ell, els programes dedicats a l’oci i la formació dels joves que organitza l’Ajuntament de Pineda de Mar des del Servei de Joventut. Les diferents propostes es van concentrar als mesos de juliol i agost i van atraure a un total de 250 joves, dividits en tres programes diferents: el “Viu l’estiu” i l’Estiu Jove”, de caràcter més lúdic, i l’”IDIQ Estiu”, més enfocat a la formació i la preparació per a l’ocupació.

“I Després de l’Institut, Què?” són les paraules que abrevien les sigles IDIQ. Un programa que va acollir una vintena de joves durant el mes de juliol per a realitzar formacions relatives a l’educació ambiental, l’organització d’activitats esportives, la creació de contingut digital i la gestió emocional a través de l’art. Propostes amb les que descobrir opcions per a la seva ocupació o formació futura, que els joves van acollir de manera molt positiva, especialment pel fet de poder-les realitzar durant el període de vacances.

Amb el programa “Viu l’estiu” l’Ajuntament va aconseguir apropar 150 joves majoritàriament d’entre 15 i 20 anys, que van realitzar activitats tan diverses com tallers, sortides a parcs aquàtics, competicions de voleibol i bàdminton, entre moltes altres. En aquesta franja d’edat es van valorar molt positivament les excursions i sortides proposades. 

Finalment, l’”Estiu Jove” va sumar un total de 80 participants d’entre 12 i 15 anys, tot i realitzar-se només durant el mes de juliol. Les inscripcions i l’assistència han demostrat la necessitat d’activitats a l’estiu per a joves d’aquesta edat, que van participar activament d’activitats com gimcanes, jocs d’aigua, percussió o manualitats, compartint així nous entreteniments en comunitat.