Les escoles de Pineda de Mar inicien el curs amb dos programes de la Gasol Foundation

L'objectiu és la prevenció de l’obesitat infantil

Aquest curs ecolar 2022-23 i gràcies a la Diputació de Barcelona, s’iniciarà amb dos programes de la Gasol Foundation:

el PRESAFALIN, a les escoles bressol del municipi i el SISME que serà el tercer any que es fa a les escoles de primària.

L'objectiu és treballar els fonaments dels hàbits saludables en les edats primerenques i així fomentar un desenvolupament físic, psicològic i social adequat, i que s’incorpori i tingui continuïtat durant els anys següents.

Segons estudis estatals (PASOS 2022) el 34,9% dels infants i adolescents espanyols de 8 a 16 anys pateixen excés de pes, d’aquests un 20,7% sobrepès i la resta obesitat, un 14,2%. Els hàbits d’alimentació, activitat física, son i benestar emocional es troben molt deteriorats i sembla que la tendència és anar en augment.

A Pineda de Mar ja fa dos anys que vam començar a implementar el Programa SISME de Gasol Foundation, un paquet d’activitats a realitzar a les escoles de primària que implica professorat, alumnes i famílies per a treballar els hàbits saludables. Actualment, 5 de les 8 escoles s’estan realitzant amb una valoració, any rere any, molt positiva.

L’objectiu final és generar una xarxa de centres socioeducatius promotors de salut implicant a famílies i a professionals.