La Taula de Turisme aposta per la innovació en la dinamització comercial i turística sense perdre l’essència de Pineda

La temporada estival finalitza a Pineda de Mar amb una ocupació propera al 100%

La setmana passada el Centre Innova va acollir l’11a Taula de Turisme de Pineda de Mar. La Taula va néixer l’any 2014 fruit d’un procés de reflexió estratègica i dins el marc de col·laboració publicoprivada amb els diferents sectors implicats en el turisme: comerç, restauració i allotjaments. Es reuneix de forma periòdica dos o tres cops a l’any. En aquesta darrera edició s’hi han debatut temes estratègics de promoció de destí, noves activitats de dinamització comercial i turística, noves accions per la millora de Pineda, la creació de nous productes turístics i la potenciació dels ja existents per tal de poder guanyar visibilitat i diferenciar la destinació de Pineda d’altres opcions turístiques. Aquest treball es realitza sempre apostant pel respecte a la convivència i la lluita per no perdre l’essència i la identitat de Pineda de Mar.

Serveis municipals adreçats a potenciar el turisme

L’Oficina de Turisme de Pineda, situada a Plaça Catalunya annexa a l’ajuntament, és la referència en informació pels turistes que arriben al municipi. Gran part dels dubtes que es resolen tenen a veure amb activitats municipals. La majoria de visitants s’interessen per les rutes culturals com la ruta pels Orígens de Pineda o bé per les sortides a la natura, com la ruta per la Vall de la Riera de Pineda. En els mesos d’estiu han participat en les rutes a peu i teatralitzades 180 visitants.

Segons les dades disponibles fins el dia d’avui, durant el 2019 el visitant francès ha estat qui més s’ha adreçat a l’Oficina de turisme, representant el 32% dels seus visitants, seguit del turisme nacional amb un 25%.

Per altra banda, i enfocat a aquell turista que encara no ha escollit Pineda de Mar com a destinació, la web i xarxes socials de VisitPineda ofereixen a l’usuari un petit tastet de les experiències que es podran trobar al municipi si, finalment, l’acaben escollint com a destinació turística. També hi troben l’oferta d’allotjaments, restauració i comerç. Tota la informació de la web està disponible en català, castellà, anglès, francès i des d’aquest any en rus. Durant els mesos d’estiu s’han fet 32.000 consultes al portal web.

Baby Center i Beach Club pels més menuts

L’oferta turística de Pineda de Mar es complementa amb serveis enfocats als mesos estivals i a la platja com són el Baby Center, el Mini Beach Club i les activitats esportives gratuïtes que es realitzen a la platja. Durant els mesos d’estiu han visitat el Baby Center gairebé 3000 infants, mentre que el Mini Beach Club ha acollit 4900 nens i nenes.

L’oferta turística de Pineda de Mar

Pineda té actualment 16 hotels i 4 càmpings que representen més de 7000 places d'allotjament i que s'integren perfectament al territori. També disposa d'apartaments turístics i d'habitatges d'ús turístic que complementen l'oferta d'allotjament incrementant en més de 2000 places l'opció de pernoctar a Pineda. Principalment visiten el municipi turistes belgues, holandesos, russos, francesos, anglesos i mercat nacional. La temporada ha estat un èxit, amb una ocupació propera al 100%.