La Setmana de la Salut de Pineda es celebrarà dels dies 5 al 13 d’abril

La Setmana supera la vintenta d’activitats programades, dissenyades amb l’Àrea Bàsica de Salut per dirigir-se a diferents franges d’edat. L’objectiu és despertar l’interès de la ciutadania en l’atenció a la seva pròpia salut, oferint les eines, la motivació i els coneixements necessaris.

Arriba una nova edició de la Setmana Salut de Pineda, que enguany es celebrarà entre els dies divendres 5 i diumenge 14 d’abril. Un total de deu dies amb més de vint propostes en espais arreu del municipi, comptant amb la col·laboració de diferents entitats i associacions. També amb l’expertesa de professionals com Esteve Avellana Revuelta, director d’Atenció Primària i a la Comunitat IAS-ICS Girona, i Lluïsa Mas Mayor, subdirectora Regional de l’Agència de la SalutPública de Catalunya.

D’entre les activitats programades, destaca la 1a Taula de Salut Local, que reunirà els professionals citats juntament amb tècnics i entitats municipals a la Sala de Plens de l’Ajuntament. També hi haurà participació de professionals, en aquest cas de la nutrició, en els tallers i xerrades sobre alimentació saludable, dirigits específicament a joves.

La Setmana de la Salut oferirà activitats amb la col·laboració d’entitats rellevants, com la xerrada a càrrec d’Alzheimer Catalunya Fundació, o la Festa infantil «La Galàxia Saludable», amb la Gasol Fundation. A nivell local, l’Associació Mare Nostrum proposarà un tastet de sardanes i l’Associació de Dones Pinedenques diferents tallers.

L’activitat física com a motor

Els efectes positius de l’activitat física sobre la salut són un fet. És per això que la setmana proposa gran varietat d’activitats també en aquest sentit: ioga, chi kung, marxa nòrdica o jornades esportives als centres educatius en són alguns exemples. Clourà la setmana la «Pedalada de contes», combinant un passeig en bicicleta pel Passeig de Mar amb parades per explicar contes.

Galeria d'imatges