La redacció de l’estudi d’inundabilitat i la revisió del DUPROCIM entren en la seva fase final
L’estudi d’inundabilitat i el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) van entrar el passat mes d’octubre en la fase final de redacció i revisió després de superar els primers tràmits administratius.
El passat 5 d’octubre de 2023 es van iniciar els tràmits per a la redacció de l’estudi d’inundabilitat realitzat des de l’Ajuntament de Pineda de Mar i pendent de validació per part de l’Agència Catalana de l’Aigua. Respecte el DUPROCIM, el febrer d’enguany es va sol·licitar la subvenció a la Diputació de Barcelona per a encarregar a una empresa externa que ja està assesorant la seva revisió.
Dades de l’estudi d’inundabilitat
L’estudi d’inundabilitat permetrà tenir un coneixement actualitzat sobre les carecterístiques d’inundabilitat del sòl pinedenc en relació als cursos fluvials que discorren pel seu terme municipal. L’estudi servirà per prendre mesures correctores en noves construccions, minimitzant els efectes en cas d’inundació. L’estudi ha sigut un pas previ per a la revisió final del DUPROCIM.
Les actuacions del DUPROCIM
Per la seva banda, el Pla de Protecció Civil, el DUPROCIM, actualitzarà les actuacions que hauran de prendre les administracions en cas d’emergència climatològica, a més de donar coneixement de les tècniques d’autoprotecció més efectives. També permetrà donar compliment per avançat a l’anunci d’avui de la Generalitat, el qual obligarà als municipis a disposar d’un Pla de Protecció Civil homologat abans del 2027.
El DUPROCIM revisarà el el pla actual d’actuació per alertes de riscos meteorològics del que disposa l’Ajuntament. Les actuacions que s’hi recullen i que seran actualitzades corresponen a l’activació de recursos per fer front a emergències, la mobilització de personal o el tancament i senyalització d’accessos a platges i zones inundables. Aquestes actuacions es contemplen casos d’emergència tant de pluja, de vent com de neu.