La gestió del residu tèxtil recupera més de 30 tones de roba usada a Pineda

• El conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Pineda i la Fundació Humana per a la recollida de roba usada es va signar el 2015 i s’ha mantingut des de llavors • Durant els sis primers mesos de 2024 s’han recuperat més de 81.000 peces de roba que han permès obtenir recursos per a programes socials

Més de 81.000 peces de roba recuperades al primer semestre han tingut una segona vida i no han acabat en un abocador. És el balanç que fa Humana Fundación Pueblo para Pueblo del servei de recollida selectiva de roba usada a Pineda de Mar durant el primer semestre d’enguany.

De la gestió d’aquest residu es deriven beneficis ambientals gràcies a les 183 tones de CO₂ no emeses, i també genera beneficissocials amb la creació d’ocupació verda, mitjançant l’execució de projectes de cooperació per al desenvolupament i programes socials a Catalunya.

La gestió del tèxtil usat viu un moment clau, fruit de l’impuls que han donat l’Estratègia per a Tèxtils Circulars i Sostenibles de la UE i la Llei 7/2022 del 8 d’abril, de Residus i Sòls Contaminats per a una Economia Circular, que responen a la creixent sensibilitat de la ciutadania en relació a la sostenibilitat de la moda. Els 30.114 kg de residu tèxtil recollits a Pineda de gener a juny impacten directament en l’economia circular i social del municipi.

El 90% de la roba de què es desfan els ciutadans i que recull l’entitat catalana tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge, convertint-los enelements claus per a l’economia circular i la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat.