La Festa Major de Pineda de Mar comptarà amb un Punt Lila i un Punt de Salut

Pineda de Mar estrenarà un Punt Lila per promoure la prevenció de violències masclistes a les festes majors

Els darrers anys, Pineda de Mar ha comptat amb un Punt de Salut que promou intervencions adreçades a la població jove i que contribueixen a la reducció de danys relacionats amb el consum d’alcohol i altres substàncies i en pro d’una sexualitat responsable.

Aquesta intervenció ha anat essent continuada des de l’any 2011 en els entorns d’oci nocturn com una actuació de continuïtat a les activitats de prevenció que ja es fan a escoles, instituts i Espai Jove. A l’estand es dóna informació i assessorament sobre substàncies per tal que si es consumeixen es faci amb el mínim de riscos possibles; es regalen preservatius i s’ensenyen a posar i s’informa de les condicions per a una sexualitat sana i responsable.

Enguany, des de l’Ajuntament de Pineda de Mar s’ha volgut sumar també la instal·lació d’un Punt Lila amb l'objectiu de promoure la prevenció de situacions de violència de gènere en contextos de festa i atendre'n possibles casos.

S’aposta per a la prevenció d’actituds masclistes, agressions sexuals, i tenir cura del benestar, sobretot de les noies i dones, durant els dies de festa. Aquest punt facilita tota la informació, suport i atenció que calgui per tal d’eradicar aquest tipus de violència.

Els dos punts estaran ubicats al recinte de la Fira, davant la Plaça Sara Llorens, durant les nits de dijous 26, divendres 27 i dissabte 28 d’agost de 21 a 01’00 hores.