La cloenda de l’assignatura «Servei Comunitari» reuneix més de 300 participants

Al llarg del curs, part de l’alumnat dels instituts Euclides, Joan Coromines i Pineda han col·laborat voluntàriament amb diferents entitats del poble. L’alcalde ha subratllat l’aprenenatge que assoleix l’alumnat amb els serveis comunitaris, que «els situa davant noves realitats».

El Pati de Can Comas ha acollit aquest matí l’acte de cloenda de l’assignatura «Servei Comunitari», inclòs en el Pla Educatiu d’Entorn municipal. La matèria ha format part del currículum de l’alumnat dels instituts de Pineda, que al llarg del curs han realitzat diferents serveis a la comunitat col·laborant amb entitats i associacions del poble, així com amb serveis públics.

A l’acte de cloenda hi ha assistit tant l’alumnat com representats de les associacions i serveis públics on han col·laborat. Aquests han entregat diplomes de reconeixement a la tasca dels i les estudiants. L’acte ha comptat amb la participació del CEE Horitzó, que hi ha col·laborat amb un esmorzar saludable.

Per part de l’alumnat s’han realitzat discursos on han explicat la seva experiència. «Vam poder recollir 239kg d’aliments per a famílies necessitades, i ens hem adonat que estem en un poble molt solidari», han dit la Sumaya i l’Elsa de l’Institut Euclides. «Ha sigut molt gratificant conviure amb la gent gran i aprendre de les seves vivències», afegien Tassnim i Ariadna, de l’Institut Pineda. «Entre tots podem fer una societat millor si som generosos i aportem el nostre granet de sorra», han conclòs Nicolàs i l’Hidaya del Joan Coromines.

L’alcalde ha presidit l’acte

Durant el seu discurs, l’alcalde Xavier Amor ha posat en valor «la tasca transversal d’aquest projecte, en el qual han participat diferents regidories». També ha subratllat la importància dels serveis comunitaris «per mostrar noves realitats als nostres alumnes, acompanyant-los a conèixer i gestionar els problemes i les dificultats amb les quals es troba la societat on viuen». Finalment, ha reconegut «la generositat dels alumnes amb els serveis on han participat».