La 23a Setmana Sense Fum arriba a Pineda

Sota el lema <<Viu sense fumar, comença a sumar>> s'inicia la Setmana Sense Fum (SSF) impulsada per l'Agència de Salut Pública del Departament. Del 25 al 31 de maig es celebraran diferents actes arreu de tots els municipis de Catalunya que s'hi han sumat, destacant la recollida de burilles comunitària del 29 de maig a Pineda de Mar.

La Setmana Sense Fum, que enguany celebra la seva 23a edició, té com a objectius sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de respirar un ambient lliure de fum, prevenir el consum de tabac entre els joves i promoure l'abandonament de l'hàbit entre les persones fumadores. Amb el lema "Viu sense fumar i comença a sumar", aquest 2022 la celebració destaca la importància que té per a la salut el fet de no fumar i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac. 

Fruit d'un treball col·laboratiu entre l'Ajuntament de Pineda, l'Agència de Salut Pública de Catalunya, l'Àrea Bàsica de Salut i les Farmàcies de Pineda, hem dissenyat una sèrie d'actuacions que es desenvoluparan del 25 de maig a l’1 de juny en el nostre municipi.

Des de la vessant educativa, es realitzen tallers a escoles i instituts per a grups d'alumnes entre la Primària i l'ESO, destacant el XIVè Concurs de cartells sense Fum. En aquesta edició han participat els grups de 6è d'EP de set de les vuit escoles municipals amb propostes impactants i creatives. El 30 de maig es coneixeran els guanyadors i tant l’alcalde com el regidor de salut pública es desplaçaran a l’escola per lliurar el premi als guanyadors/es. Des de la vessant ciutadana, es pretén implicar als habitants del municipi a través de paradetes informatives al mercat els dies 25 a Poble Nou i 27 a Pineda Centre, així com programes de ràdio específics que podreu escoltar a través de Ràdio Pineda.

Recollida solidària de burilles 29 de maig

Com a activitat destacada, el proper dia 29 de maig a les 10h de la Pça Mèlies. En el marc de la Fira d’Entitats i en col·laboració amb l’Assc. “No Mas colillas en el suelo Pineda de Mar” farem una passejada fins la platja dels pescadorsrecollint les burilles que trobem pel terra. De pujada a les 11’30 farem fotografia oficial amb tot el que hem recollit. L'acte comptarà amb el suport de la secretaria de Salut Pública del Departament de Salut, Carmen Cabezas.