L’alcalde demana que Pineda tingui un servei d’urgències en l’atenció primària

Representants de l’Ajuntament van visitar les obres del nou CAP aquest passat dimarts per valorar-ne el seu progrés. La proposta per disposar del servei d’urgències en l’atenció primària convertiria l’actual CAP del carrer Tarragona en un CUAP, aprofitant-ne les instal·lacions.

El febrer de 2023 començaven les obres per a la construcció d’un nou CAP al carrer Tribala. Les obres, impulsades des del Departament de Salut de la Generalitat, es realitzen sobre el sòl cedit per l’Ajuntament de Pineda. Un any més tard, una representació del consistori pinedenc ha visitat l’estat actual de l’edifici per poder comprovar i valorar el progrés de les obres de construcció, confirmant que avancen a bon ritme.

Amb un pressupost superior als cinc milions d’euros, l’edifici estarà enllestit a finals d’aquest any. La posada en marxa del nou CAP del carrer Tribala dependrà llavors del trasllat de tot l’equipament i l’adequació dels espais, previst per l’estiu de l’any vinent i deixant sense ús l’actual CAP del carrer Tarragona.

Un CUAP a Pineda

La congestió del sistema sanitari ha sigut un dels problemes que els darrers anys ha afectat a la ciutadania de Pineda, havent de desplaçar-se a l’Hospital de Calella que, al mateix temps, està igualment tensionat. En aquest sentit, l’alcalde ha proposat que l’actual CAP del carrer Tarragona es converteixi en CUAP una vegada entri en funcionament el nou centre al carrer Tribala. «Tenim problemes de saturació hospitalària i de desplaçaments molt identificats, però també una solució evident amb un edifici que quedarà en desús», ha declarat l’alcalde, que també ha afegit «ara només falta bona disposició i recursos per entomar-ho».

Què és un CUAP?

Els CUAP són centres d’urgències per a casos d’atenció primària, és a dir, per aquells pacients sense urgències de risc vital que són atesos de manera preferent en els centres d’urgència convencional. Els CUAP obres les 24 hores del dia, durant tot l’any, i a la majoria tenen recursos per poder fer analítiques i radiografies, així com d’altres per resoldre problemes de salut urgents de baixa i mitjana complexitat.