L’ajuntament adquireix un sensor de control d’aforament circulatori

El dispositiu s’ha instal·lat al pas a nivell de l’estació per tal de fer la valoració i catalogació del mateix que requereix ADIF. Més endavant es podrà utilitzar per estudiar l’aforament de zones d’aparcament i càrrega i descàrrega

Dins les polítiques de mobilitat municipal, l’ajuntament ha adquirit un sensor d’aforament circulatori capaç de quantificar la presència i pas de persones i vehicles en un determinat punt. Com a primera acció, el sensor s’ha col·locat al pas a nivell de l’estació de tren. Anualment ADIF, l’empresa pública gestora de les infraestructures ferroviàries, demana a l’ajuntament un informe amb el nombre de persones i vehicles que creuen el pas a nivell per tal de poder actualitzar la catalogació del pas. D’aquesta manera es poden plantejar possibles canvis en el pas en funció del volum de trànsit que rep.

El dispositiu, que funciona de forma autònoma amb energia solar, estarà al costat del pas a nivell fins a finals d’any. A partir de llavors es podrà instal·lar en altres punts del municipi per estudiar possibles problemes en zones d’aparcament o de càrrega i descàrrega, entre d’altres opcions. Des del consistori, i en concret des del servei de mobilitat, es valora molt positivament aquest dispositiu com un element englobat dins el marc de les ciutats intel·ligents i que ajudarà a una millor planificació de la mobilitat de Pineda.