Intervenció del servei de Parcs i Jardins per frenar la processionària del pi

Es tracta d’una segona intervenció de reforç que s’ha realitzat durant aquesta setmana, després d’una primera al mes de gener. La processionària és un petit insecte que s’alimenta de les fulles dels pins i que pot causar reaccions al·lèrgiques lleus en les persones i severes en les mascotes.

Des del servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Pineda de Mar s’ha estat realitzant una segona fase d’intervencions als pins per erradicar la processionària. La primera es va realitzar al gener però, davant l’aparició de parts afectades als pins amb noves bosses, s’ha decidit intervenir novament per tal d’eliminar-ne la seva presència.

Les bosses es van detectar gràcies a l’avís dels veïns del carrer Roselló, i des del dilluns 5 de febrer es va començar una intervenció que es va ampliar a partir del dimarts 13, actuant sobre totes les places amb pins del municipi. Les zones intervingudes, doncs, són: Plaça de Can Moré, Skatepark, Plaça Sant Pere Pescador, Espai Sara Llorens, Passeig del Mar, pàrquing de l’escola Bressol Marinada, Plaça del Pis, Plaça Sorolla i Can Xaubet. Es preveu que finalitzi a principis de la setmana vinent completant la totalitat de places públiques.

Un risc per a pins i mascotes

Des del servei s’agraeix l’avís davant la detecció de nous casos, pel risc que la presència de processionària comporta tant pels pins com per persones i mascotes. En el cas dels pins, les larves es mengen les fulles i, en casos d’exemplars molt joves pot ser letal. Respecte a les persones i mascotes, en les primeres pot causar una lleugera reacció al·lèrgica, però en gossos i altres animals la reacció al·lèrgica pot ser més greu -especialment si s’ingereix l’insecte. En aquest cas, es recomana visitar el veterinari per a una correcta solució.