Inici del nou curs escolar amb més de 600 alumnes beneficiaris del programa de reforç escolar municipal

El programa que es va iniciar el curs passat s’amplia i s’oferirà també a 3r i 4t de primària, fins a 2n d’ESO. Aquest dilluns comença el curs escolar i els centres de Pineda acullen a més de 4.100 estudiants.

Avui comença el curs escolar 2021-22 després de les vacances estivals. A Pineda de Mar retornen o inicien a alguna etapa educativa més de 4.100 estudiants. Per cicles, l’educació infantil (0 a 6 anys) acollirà a més de 800 infants repartits entre les dues llars d’infants municipals, les dues llars d’infants privades i les 9 escoles del municipi. Aquestes escoles també acullen més de 1.600 alumnes d’Educació Primària. A aquests se’ls ha de sumar els 1.600 d’alumnat de secundària i estudis postobligatoris -Cicles, PFI’s i Batxillerats) i els més de 225 inscrits a l’Escola d’Adults de Pineda.

Programa de suport a la tasca escolar

Des de l’ajuntament de Pineda de Mar, i dins el Pla Educatiu d’Entorn, es reprendrà el programa de reforç escolar que es va iniciar al gener del curs passat. El programa ofereix, als estudiants que ho necessiten, recolzament en les diferents matèries, a més d’un acompanyament pedagògic i emocional dins l’etapa escolar. Si bé en el curs passat es va poder oferir a alumnat de 5è i 6è de primària i 1r i 2n, enguany s’han doblat els esforços municipals per ampliar-ho també a 3r i 4t de primària. D’aquesta manera es podran beneficiar del programa més de 600 estudiants de les 8 escoles i 3 instituts de Pineda.

Aquest programa es tradueix en una hora setmanal de suport a l’alumnat proposat pels mateixos centres en el cicle de primària i d’una hora i mitja pels estudiants de secundària.

Instal·lacions a punt per rebre a tots els estudiants

Durant l’estiu s’ha aprofitat per fer tasques de manteniment a tots els centres del municipi. Aquells que ho han necessitat també han rebut el suport dels serveis municipals per al moviment i preparació de mobiliari. A les escoles bressol municipals s’està finalitzant l’ombreig dels patis. També cal destacar que ja s’ha finalitzat la climatització de l’escola Bressol de Mar. En el context de la pandèmia, l’ajuntament proporcionarà a tots els centres material de desinfecció COVID19 per contribuir en les mesures de cada centre educatiu.

Servei de logopèdia i psicologia

Un curs més l’ajuntament també ofereix el servei de logopeda i psicologia a les famílies dels alumnes de Pineda. En aquest cas els professionals es traslladen al centre on l’alumne té una necessitat específica per poder ser atès en horari lectiu.