Gran acollida del Punt Lila i Salut Jove durant la Festa Major

Més d'un miler de joves es van apropar als dos punts per recollir material informatiu i realitzar consultes. Cap dels dos punts va haver d'intervenir en cap incident.

L'informe elaborat per les regidories de Salut, Igualtat i Joventut, detalla que més d'un miler de joves van interactuar amb el Punt Lila i el Punt de Salut Jove en algun moment durant les festes organitzades conjuntament amb el Consell de Joves de Pineda de Mar. Des dels punts s'oferia informació i material específic tant per a l'educació sexual i de gènere, com per a la prevenció de conductes de risc cap a un mateix o cap als altres. D'aquesta manera, es va promoure el consum responsable i una festa lliure d'agressions sexistes.

A més del material informatiu, també se'n va repartir per a les bones pràctiques. Es van donar un total de 500 Kits del plaer, oferts prèvia explicació i assessorament sobre les seves particularitats. També es va fer entrega d'un total de 100 alcoholímetres per a la detecció d'estats d'embriaguesa. Més de 600 piruletes donades després d'una prova basada en respondre preguntes sobre consum d'alcohol o conductes de risc. I, per primera vegada, es van repartir diferents peces de fruita, amb una bona rebuda per part dels joves que en van consumir més de 500 peces. 


Accions concretes per a la prevenció de conductes de risc

Tant el Punt Lila com el Punt de Salut Jove van estar a disposició dels assistents a barraques des de les 23.00h fins a les 04.00h de la matinada, vetllant per a que no es produís cap incident. Tant tècnics com educadors tenien previstos protocols per situacions de risc que afortunadament no van haver de desplegar. Els dies previs a la Festa Major, totes les entitats presents a barraques van rebre una formació a càrrec de la tècnica de promoció de la salut amb l’objectiu de donar informació sobre alcohol
i drogues i donar eines per a gestionar la dispensació de forma responsable. Hi van assistir unes 40 persones.