Exposició virtual «Controles?» sobre el consum de drogues i l’ús de les TIC

L’exposició de la Diputació de Barcelona vol promoure la reflexió crítica al voltant del consum de drogues i ús de les TIC i es dirigeix tant a joves com a les seves famílies.

La regidoria de Salut de l’ajuntament de Pineda de Mar porta al municipi l’exposició virtual «Controles?». Es tracta d’un recurs que proporciona la Diputació de Barcelona als municipis de la província i que en aquest cas vol promoure la reflexió crítica al voltant del consum de drogues i ús de les TIC. El format per fer-ho és una exposició virtual a través de la plataforma Jits! on els usuaris que es connectin gaudiran d’un tour virtual de 360º per l’espai digital amb l’acompanyament de tècnics especialitzats en la prevenció de conductes addictives. L’exposició i activitats que s’organitzen al seu voltant s’adrecen a adolescents, joves i les seves famílies, i també a professionals.

Tallers i xerrades a secundària

Del 3 de novembre al 3 de desembre es realitzaran tallers i xerrades al voltant de l’exposició als instituts de Pineda per poder arribar al públic jove i adolescent. En aquests espais de treball es conscienciarà sobre els riscos del tabac, de l’alcohol, del cànnabis i també de l’abús de les pantalles.

Sessions per a famílies

Enfocat al treball amb les famílies de joves i adolescents s’han programat dues trobades telemàtiques a través de la plataforma Zoom on professionals de les addiccions guiaran a les famílies sobre els riscos d’aquestes substàncies, els signes d’alerta i l’abordatge del problema. Aquestes sessions són gratuïtes, però és necessària inscripció prèvia a través dels següents formularis: