Es constitueix el grup impulsor del pla de reconstrucció social i econòmic de Pineda de Mar

El grup impulsor de pla està format per tots els grups polítics, els sindicats majoritaris, organitzacions empresarials i tercer sector.

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Pineda de Mar ha acollit el primer acte institucional d’ençà que es va declarar la pandèmia de la Covid-19. A les 20 h d’aquest dimecres 15 de juliol ha acollit la signatura del grup impulsor del Pla de reconstrucció social i econòmic de Pineda de Mar. El grup impulsor del pla està format per tots els grups polítics amb representació al consistori, representants dels sindicats majoritaris (CCOO i UGT), organitzacions empresarials (FAGEM, PIMEC, l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Maresme) i tercer sector (Creu Roja i Cáritas).

A l’acte presidit per l’Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, tots els membres del grup impulsor s’han compromès per treballar conjuntament en la definició del camí a seguir d’ara en endavant per fer front a les conseqüències socials i econòmiques que ha provocat la crisi sanitària en el municipi. El Pla de reconstrucció municipal es centra en el període de temps que va des del moment de la seva signatura i inclou tot l’any 2021. El document estratègic haurà de definir les línies d’actuació les polítiques municipals d’aquest període.

Amb la signatura d'aquesta de la constitució s'han marcat els tres eixos principals d'actuació del Pla de reconstrucció: un primer objectiu fixat en les persones, l’equitat i l’aposta per la digitalització; un segon objectiu pel foment de l’economia local i l’ocupació; i un tercer objectiu centrat en la dinamització social, el civisme i la transició ecològica.

Una vegada fixat aquests grans eixos estratègics, s’hauran de desenvolupar els objectius específics de cadascun d’ells i planificar les actuacions municipals. També es constituirà un fòrum participatiu a nivell local obert a diferents associacions, col·lectius i individus de qualsevol àmbit, amb l’objectiu de debatre propostes concretes.