Entrega dels Premis d'Educació Viària que serviran per fer el calendari de 2023 de la Policia Local de Pineda

Al concurs hi han participat més de 500 alumnes de 5è i 6è de primària de les diferents escoles de Pineda de Mar. Els dibuixos guanyadors es veuran al calendari 2023.

Dimarts a la tarda es van entregar els premis als dibuixos fets pels alumnes de 5è i 6è de Primària de totes les escoles de Pineda que han participat al Concurs de Dibuix d'Educació Viària de la Policia Local. Amb els dibuixos premiats, l'Ajuntament de Pineda i la Policia Local editaran el calendari 2023 d'Educació Viària.

L'acte d'entrega de premis va estar presidit per l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, la regidora de Seguretat i Mobilitat, Sílvia Biosca i l'inspector en cap de la Policia Local, Carles Santacreu. Tots van destacar el treball que s'ha fet en família per preparar els dibuixos del calendari, i la importància de l'educació viària i la tasca del conjunt de la Policia Local, pel valor de la seva feina

Durant els parlaments, s'ha emfatitzat en la diversitat dels missatges que han utilizat els nens i nenes de Pineda. Destacant, sobretot, l'ús de la bicicleta i els monopatins, i aspectes com respectar els senyals de trànsit i la protecció de les mascotes.

L'alcalde pinedenc Xavier Amor ha dit que el concurs «és l'excusa perquè els més petits donin missatges als pares per evitar accidents. És una aposta política que fa molts anys que es du a terme i això és un bon model de poble». I ha afegit que «és important que els infants hagin pensat el missatge, que es transmet a les famílies».

Amor ha fet un reconeixement a tots els nens i nenes que han participat. El missatge és el més important a l'hora de fer el dibuix segons ha dit. Ha fet un reconeixement al recorregut de la Pili en fer aquesta tasca a Pineda. Ha dit que «volen crear espais de seguretat a la vila» i ha demanat als que van amb patinet «a no fer bogeries i ha explicat la nova ordenança de circulació a Pineda». També ha felicitat als pares per «acompanyar als seus fills en un acte com aquest perquè és un reconeixement als més petits».

Per la regidora Sílvia Biosca «les dades de sinistralitat a Pineda són en general baixes, i això és també fruit de l'educació viària que es du a terme des de fa 20 anys a Pineda». Ha posat en valor l'educació viària a Pineda a primària i secundària. Fa 20 anys que es fa, i s'editen 3000 unitats que van a parar a tot Catalunya. Destaca la feina que hi ha al darrere i reconeixen la tasca i actitud de la policia local i la formació a les escoles.

L'Inspector en Cap de la Policia Local de Pineda, Carles Santacreu, ha dit que «els dibuixos sempre són sorprenents perquè aporten una visió molt interessant sobre les conductes de seguretat en el transit». Al concurs hi han participat més de 500 alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles de Pineda. Els nens i nenes han explicat els missatges del seus dibuixos pel calendari, tots dedicats a fomentar actituds cíviques al volant, en bicicleta, en patinet i també com a vianants.

Llistat de guanyadors:

1r   Premi      Laura Boyanova         (escola MEDITERRÀNIA 6è)

2n   Premi     Lola Martínez Pinto    (escola FEDAC PINEDA 6è)

3r   Premi     Ainhoa Berlinches Rigoldi (escola JAUME  I 5è)

Accèssit   Clàudia Martínez López  (escola SANT JORDI 5è)

Acèssit    Naia Bermúdez Ruiz  (escola ALOC 5è)

Accèssit  Ana Pujazón Pérez   (escola POBLENOU 5è)

Accèssit   Juliette Mostorino Blas  (escola ALOC 5è)

Accèssit   Ainara Fernández Carrasco  (escola A. DOLTRA 5è) 

Accèssit    Mery Khachatryan  (escola MONTPALAU 5è)         

Accèssit  Mario Mielgo Rebollo (escola St. JORDI   6è)

Accèssit   Lucía Lozano Blanco (escola  POBLENOU 6è) 

Accèssit   Alfred Peris Ortega (escola FEDAC PINEDA 5è) 

Accèssit  Nekane Gurrutxaga Molina (escola JAUME  I 6è)

Accèssit  Paula Hernández González (escola JAUME I 5è) 

 

Informació en col·laboració amb Ràdio Pineda.