El retorn a l’estat d’alerta per sequera permet l’obertura de les dutxes a la platja

• La Generalitat va decretar la sortida de l’estat d’excepcionalitat i retorn al d’alerta, permetent relaxar les restriccions en el consum de l’aigua • La nova situació permet l’obertura de les dutxes a la platja, que a Pineda han entrat en funcionament des d’aquest migdia

El sistema d’abastament d’aigua del Ter-Llobregat, del qual depèn Pineda de Mar, va retornar a l’estat d’alerta per sequera després de superar les fases d’emergència i sostenibilitat, gràcies tant a les pluges com a la responsabilitat de la ciutadania en el consum d’aigua.

El retorn a l’estat d’alerta permet relaxar les restriccions en el consum d’aigua, tot i seguir-ne mantenint. Així, el volum d’aigua permès per habitant a dia passa a ser de 230 a 250 litres. A més d’aquest augment d’aigua per al consum, l’estat d’alerta permet el reg de jardins i zones verdes, també el reg de gespa i, en casos molt limitats, l’ompliment de piscines.

Reobertura de les dutxes a la platja

Una altra de les novetats del retorn a l’estat d’alerta per sequera són les dutxes a la platja. La nova fase permet a cada ajuntament prendre la decisió sobre la seva reobertura.

Després de les valoracions tècniques i de l’acondicionament necessari forçat pel període en què havien estat aturades, l’Ajuntament de Pineda de Mar les ha posat en funcionament aquest migdia. El seu ús estarà permès durant tota la temporada d’estiu. Amb tot, L’Ajuntament demana fer-ne un ús responsable per no malbaratar l’aigua.

Arxius adjunts