El Pla Local de Joventut arriba al seu equador amb resultats destacables

El pla va ser presentat per la regidoria de joventut pel període 2022-25 amb projectes pioners al municipi. D’entre les xifres assolides, destaca la de més de 5.000 joves que participen de l’Espai Jove al llarg del curs

Les polítiques de joventut són un puntal per a l’Ajuntament de Pineda. Amb l’objectiu de millorar les condicions de les persones joves del municipi, així com de millorar el futur a Pineda, des de la regidoria de joventut i l’Espai Jove-Can Jalpí es va presentar el Pla Local de Joventut. El pla comprenia els anys d’actuació entre 2022 i 2025.

Arribats a l’equador del desplegament del seu pla, la regidoria fa un balanç positiu d’aquest primer tram posant en valor algunes de les xifres aconseguides. En aquest sentit, destaca el creixement exponencial d’activitats com els programes d’orientació -amb un increment del 157% d’alumnes-, de les sales d’estudi nocturn -doblant els usuaris únics- i del suport donat a les preinscripcions d’estudis postobligatoris, que s’han incrementat en un 37%.

Més de 5.000 joves per curs

La varietat de propostes ha ajudat a connectar amb un major nombre de joves. Les activitats d’oci alternatiu han aplegat una mitjana superior a les 350 persones assistents, les de salut han superat les 700 i la Setmana d’Orientació ha doblat la quantitat de persones participants en un sol any. Les activitats han permès arribar a una mitjana de més de 5.000 persones joves per curs vinculades amb les propostes promogudes des de l’Espai Jove-Can Jalpí.