El govern espanyol inclou Pineda de Mar en la declaració d’emergència per reparar els danys provocats per la borrasca Nelson

El Consell de Ministres va aprovar ahir la declaració d’emergència amb una aportació d’1.500.000 d’euros per quatre municipis de la província de Barcelona. Les intervencions començaran el proper 22 de maig amb dos objectius: eliminar elements que han quedat al descobert i recuperar la sorra de la platja.

La reunió del Consell de Ministres va aprovar ahir la declaració d’emergència per a la reparació dels danys que va provoca la borrasca Nelson a finals del passat mes de març. Aquesta declaració comporta una inversió global de 4.780.000 euros, dels quals un total d’1.500.000 es repartiran entre quatre municipis de la província de Barcelona: Pineda de Mar, Badalona, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt.

La decisió s’ha pres després de diferents reunions i trobades on la delegació del govern espanyol a Catalunya ha mantingut contacte directe amb els municipis afectats. En aquest sentit, destaca la reunió de l’alcalde Xavier Amor realitzada a Madrid on va poder presentar la situació a Pineda en primera persona.

Dues línies d’actuació

En declaracions a Ràdio Pineda, l’alcalde ha explicat que l’actuació seguirà dues línies principals: per una banda l’eliminació de tots els elements soterrats que han quedat al descobert per la borrasca, i per l’altra la recuperació de sorra. La recuperació natural podria trigar massa temps en produïr-se, o fins i tot no produïr-se, deixant de complir la seva funció de defensa de la costa, d’habitat per a flora i fauna o de lloc d’ús públic.

Intervenció imminent

Davant la desprotecció que comporta l’actual situació, el Delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, ha remarcat que «les actuacions previstes són d’urgència i estrictament les que corresponen als efectes del temporal Nelson». També hi ha posat data: «a partir del 22 de maig començaran les actuacions».